Sommarfiske!

Har haft lite ledigt och samtidigt tagit det lite lugnt med skrivandet i början av sommaren. Sommarfisket började egentligen med en 24h tävling som jag och Patrik Ekblom hoppade på i sista minuten. Det blev ett intensivt dygn då jag hade guidning på morgonen innan och hann precis hem för lite krubb o träffa familjen innan vi drog iväg på tävlingsfiske.

Vi hade kanske inte så höga förväntningar på oss själva den första kvällen och siktade på att försöka fylla pappret med 70+:are för att ha en grund till dag två. Vår tanke var att inte ligga o nöta “storgäddsställena” utan glida fram på sommarställena och sortera oss fram till större fisk.

Redan andra fisken var över 70cm och vi fick en skön känsla! Elmotorn på halvfart med minst 0,5knop framåt så täckte vi område efter område. Det small på lite fisk men bara smått tills jag sa till Patrik att nu åker vi till ett annat ställe. Då brakar det på en 91cm på Patriks Westin Swim i skitmörtkostym.

I en vik så bokstavligen kokar det med fisk och vi får inte mindre en fem st som är 69 -69,5cm långa men den stora jag har på kliver av såklart… Patrik hinner dra en 80+ och vi har tre godkända första kvällen.

Vid midnatt for vi iland på lite välbehövlig vila då jag hade varit på sjön i 14h. Vid 07.00 så körde vi vidare med samma taktik, täcka vatten på sommarställen!

Vi krokade av 30-40 gäddor första kvällen och morgonen börjar på samma sätt. Massvis med mindre gäddor som biter på. Men efter jag slängt på en 27cm ShadTeez i lite blå/silver så brakar det till på en grynntopp! Gäddan är vild och skummar ytan innan den drar iväg sidledes så det skriker i bromsen. Jag drillar den hårt och Patrik håvar föredömligt!

108cm och 8,8kg kärlek i håven! Tävlingens näst största gädda är landad!!! När vi kommer iland dag 2 har ytterligare 30-40 gäddor krokats av men någon ytterligare toppfisk har vi inte stött på. Vi har samlat ihop 436(437)cm och kommer på en hygglig 6:e plats med näst största gäddan i bagaget 🙂

Efter de lediga veckorna i juni har jag hunnit med 5 guidningar som varit riktigt lyckade med både kilos abborre för Jere och 3kg+ gös för Theo. Hundratals abborrar och gäddor har det blivit!

Jeres nya PB på 1,05kg!
Theo med sin livs första gös. 3,05kg lyder hans nya PB!

Nu kör jag en intensiv vecka med både guidningar, båtutflykter och spänd förväntan på nya båten som snart ska dyka upp! Dessutom har jag lyckats att ta mitt BE-kort nu efter min lilla fadäs tidigare i sommar 😀

//Hasse