Pihlblads på kärt återbesök!

Brorsorna Adam & Alexander Pihlblad samt deras kusin Simon var och fiskade två dagar under andra veckan i maj. Vi hade bokat in datumet under sportfiskemässan då de kom via montern för att snacka lite om den senaste fisketuren som var i oktober. Då fiskade vi också två dagar och hade en topp 5 på 432cm under dag ett med en 95cm på topp.

OBS! Skrev denna post i mitten av juni men den blev inte publicerad av någon anledning. Så detta fisket var i början av juni!

Det superheta efterleksfisket har hunnit dra förbi trots det tidiga datumet och fiskarna har börjat parkera på sina sommarställen märker vi då v!i täcker av en hel del områden dag 1. Inne i vikarna så är det lite kontakter men när man kommer ut mot havet eller mot lite öppnare innervikar så är fisken mer aktiv. Adam och Alex har fått igång Simon med gäddfisket efter att i många år enbart fiskat makrill med handredskap. Nu är det upp till bevis om han lyckats få till tekniken efter ETT övningspass på Vänern.

Fisk hittar vi ganska snart när både Adam och Alex drar både gädda och abborre. Massvis med följare och stötar som försiktigt buffar på våra beten. Innan lunch har Simon kämpat med att dra sin första men under eftermiddagen så fick han verkligen upp farten rejält och han landar flera gäddor på kort tid.

Dag 1 summerar vi ihop 35 fisk varav ca. 20 var gäddor.

Dag 2 Åker vi iväg lite tidigare på morgonen för att försöka få lite morgonhugg! Vi möter upp vid fiskeplatsen för att maximera tiden de har att fiska innan de åker iväg hemåt och jag styr ut på 24h-tävling. Vi fiskar generellt lite djupare och letar efter de större fiskarna idag så huggen kommer inte lika tätt. Dock hinner vi sätta Ålands PB för Alex som dundrar på både en 94:a och en 98:a under dagen. Kul var det att 94 högg precis bredvid på första kastet med Gators stora catfish!

Simon skräller till med en riktigt fin 40cm abborre på 680g mitt i allt gäddfiskande!

Efter två dagar så har killarna dragit nästan 90 fisk och vi har inte haft tråkigt en enda sekund. Trevligare gäng får man leta efter!

Tusen tack killar för 2 härliga dagar, nästa tur blir det 100+!!! Lycka till med fisket i de södra delarna av Svedala!

//Hasse