Richard, Marcus och Emil jagar PB

Förra året var Richard och Marcus över på en dags guidning tillsammans med en kompis. Dag två skulle de ut själv o fiska från stugan men då blåste det 30 m/s så de kunde inte köra ut… Nu hade de bokat in 3 dagars guidning och plockat med sig en annan kompis, Emil.

Jag hade planerat in tre olika ställen med lite olika typ av fiske. Vi hade tre grymma dagar med ett fiske som blev bättre för varje dag. Dag 1 var gäddorna inte alls på hugghumör utan om de överhuvudtaget högg så var det lojt och ofta så bara knuffade de bara till betet. Richard smällde till med en 85 alldeles i slutet av dagen som fick bli dagens fisk!

Emil med en fin pjäs som högg på en Rapala Peto, Firetiger.

Dag 2 så åkte vi en bit och fiskade grästäckta bottnar mellan 5 och 1,5m. Gäddorna stod utströdda och bara vid något enstaka tillfälle så brakade det till med mer än en fisk åt gången. Gänget var grymma på att fiska och speciellt Marcus o Richard hade en hel del custombeten i sina betesväskor. Då var det kul för mig att försöka guida betesval för Emil så att han skulle ha minst lika mycket fisk på “mina” beten som de på sina specialare 🙂 Topp dag 2 blev även det en 85:a för Marcus (Tangerat PB) och en för Richard.

Richard med en av hans 85:or!

Dag 3 så åkte vi tvärs över hela Åland och ut i skärgården. Superklart vatten och gäddorna var på hugget direkt på morgonen vid första stoppet. Redan efter ett par timmar så har vi gått förbi de andra dagarnas antal och plockat en 85:a till. Marcus har hittat betet för dagen en jerkbait i bloodpike färg – Han plockar ett nytt PB strax innan lunch som väger in på fina 89cm.

Efter lunchen får vi kämpa på lite först men efter ha glidit in i en vik så börjar det hugga på och det rasslar in ett helt gäng med gäddor och massvis av missade hugg. När vi fiskat där ett tag så styr jag elmotorn utåt och boom så börjar det skumma runt Marcus bete. En intensiv fight och en spännande håvning senare så kan vi konstatera att Marcus höjt PB:t för andra gången idag! Grattis till 95cm och 90-klubben!

En riktigt ryggbred madam på 95cm till Marcus!

Vi flyttar från ställe till ställe och det är fisk i princip varenda plats, även om vi inte alltid fick upp dem så är det riktigt kul att se att området mår så bra! Med 36 gäddor landade så är det dags att åka mot rampen och avsluta denna långa fiskeweekenden! Tusen tack grabbar, ni vet att Ålandsgäddorna väntar på er och nya PB:n lockar! Tillsammans tog de 63gäddor och en topp 5 på 445cm, snyggt!

//Hasse