Ted och Igor på kvällsfiske ger 23st

I måndags hade Ted Eloranta och hans kollega Igor som båda arbetar på Smakbyn som kockar bokat in en fyra timmars fisketur. Båda arbetar mycket och skulle gärna vilja hinna med mer eget fiske så de ville göra det enkelt för sig. Sagt och gjort så efter de parkerat bilen så var det inte mer än 30 sekunder så var de i båten och vi kunde dra iväg.

Efter en skön åktur i det fina lugna vädret så tar det inte mer än några kast innan Igor krokat på den första för kvällen! Skönt med napp på direkten! Vi glider fram längs en kant med långgrunda stenhällar och massvis med blåstång och gäddorna är riktigt upptryckta mot strandkanten så det gäller att ha linan spänd och börja veva så fort draget landar.

Igor fiskar som en maskin och drar gädda efter gädda medan Ted tar det lite mer lugnt och njuter av lugnet på havet. Han bränner nåt hugg då och då med en liten ramsa efteråt :). Vi gör några småflyttar och hittar fisk här och där. När Ted ser en liten låg holme så vill han gärna dit o testa så vi styr elmotorn ditåt och mycket riktigt så står där riktigt gott om gäddor! Kul att se i det grunda o klara vattnet när gäddorna glider fram efter betet med en vattenplog i ytan.

När sista timmen inleds så börjar id och braxen äta från ytan och det plaskar som sjutton runt omkring oss, en och annan gädda är också upp och slår i sin jakt på ett kvällsmål. Igor krokar en braxen och jag får en ivrig id på kroken!

När solen börjar sakta sänka sig så har vi lyckats med att fånga 23 gäddor, en brax och en id! Igor och Ted hann knappt hem innan de ville boka nya äventyr på sjön 😀