Optio Investment Partners fiskar halvdag vid norrhavet

Tina Söderlund-Boley hade med sig Optioinvest på några härliga Ålandsdagar! Mycket möten och aktiviteter varav en bestod i en halvdagsfiske med Donningfishing! Vi mötte upp gänget ute vid Havsvidden Resort längst ute på Ålands Norra sida med bara Norrhavet utanför. Vädret var alldeles perfekt för en dag ute mot det öppna havet med en svag vind och klarblå himmel!

Vi körde fyra båtar och jag hade till min hjälp denna dag Patrik Lehtonen, Dennis Palin och Jonne Nylund. Efter en genomgång på kajen så valde några att ta på sig flytoveraller då havet fortfarande bara var 7 grader varmt så tog de inga risker. Dock ska sägas att de åkte av så fort vi stannade för det var en varm o skön dag!

Vi åkte i kolonn i ca.15 minuter innan alla styrde till sitt eget startställe. Gänget i min båt var inga supervana fiskare men som alltid går det lite knaggligt i början för att innan dagen är över flyta på som bara den! Min “besättning” bestod av Mats, Lukas och Mattias. Mats som är från Göteborg hade lite funderingar kring hur utrustningen fungerade då han enbart pilkat fisk tidigare 🙂 Man kan säga att hans teknik utvecklades under dagen 😀

Vi hamnade ganska rätt då vi hade många kontakter direkt från första stoppet. Det var dock svårt eller nära nog omöjligt att kroka de små rackarna de första timmarna! Vi samlades på en solvarm klippa för lite kaffe och mellansnack och de andra båtarna hade fått fisk. Mumsig rabarberkaka från Tinas mamma Ingermo smakade underbart!

Efter lunch styr vi tillbaka dit vi slutade för vi hade så mycket kontakter innan. Nu började det hända grejer Först med att kroka på en gädda var Mats och det kändes skönt att vi ändå lyckats få fisk i båten. Mats fortsatte att dra fisk på löpande band och innan dagen var över så hade han hela sex stycken själv! Mattias krokade på två men Lukas hade stolpe ut hela vägen tills tiden tog slut. Det var nog så att ett par av de gäddorna han hade på kroken nog kunde ha räknats om man inte varit så nogräknad!

Vi styrde tillbaka till Havsvidden med glada miner i alla båtarna! På kajen väntar delar av ledningen, som suttit i möte, ivrigt på att få höra de olika fiskehistorierna! Ben från England hade flest i antal med 7 st egna noteringar och i Dennis båt hade de lyckats få en på prick 5kg! Totalt fiskade vi ihop strax under 40 gäddor denna underbara dag då Ålands skärgård verkligen visade upp sitt rätta jag!

Tusen tack för en härlig dag!

/Hasse