Sportfiskemässan i Jönköping avklarad!

Sportfiskemässan 2024 gick av stapeln i Jönköping detta år. Jag åkte ner på torsdagskvällen och lagom tills jag var framme hade Roger Nordlund och Ingmar “Pingo” Eriksson byggt i ordning VisitÅlands monter.

När mässan slog upp dörrarna på fredagmorgon kl. 9 så tog det inte länge innan fyra glada herrar hade bokat in ett två dagars höstfiske efter havsöring, vilken start! Jag var lite osäker på hur stort intresset skulle vara för att fiska på Åland då vi var såpass långt söderut i Sverige. Min osäkerhet visade sig vara onödig och det var till och med så att jag upplevde ett större Ålandssug bland t.ex. Göteborgare än folk från Mälardalen. Kanske är Åland lite exotiskt för de som bor längre bort 🙂

Med i montern var förutom Roger och Pingo var Marie (Eckerölinjen), Fibban (Viking Line), Lucas, Tommy och Rickard som både presenterade Lucas handgjorda beten samt OpenWaterBrewery. Det var ett skönt och duktigt team som har stor kunskap om att resa till Åland och hur fisket där fungerar!

Överlag så var det bra tryck i hallen alla dagarna och otaliga var de som ville komma till Åland för att fiska. Både jag och Roger tog hem några direktbokningar men om mönstret från mässan ifjol stämmer så kommer mailkorgen snart att fyllas med förfrågningar för sommar och höst 🙂

Det var många som hade frågor kring vår jakt på predatorer som skarv, säl och mårdhund och ett tiotal personer sökte aktivt jakttillfälle på Åland så det var roligt att se!

På lördagseftermiddagen hade jag bokat in ett tillfälle för att presentera fisket på Åland under 20 minuter på stora scen här kan ni se själva presentationen i slides här . Rickard Sundelin filmade mig så bara jag fått tag på filen så kommer jag lägga upp lite video från tillfället också! Det var skönt att mitt föredrag låg sist på lördagen så det var inte så mycket folk som lyssnade så man var inte så nervös 🙂

Nu så här på måndag morgon är man lite lätt trött efter ha kört hem och hunnit med sista färjan från Grisslehamn sovit några timmar och sitter på jobbet igen 🙂 För första gången någonsin har jag inte någonting som jag köpt med mig från mässan! Jag har haft så fullt upp i montern att jag inte ens hunnit gå runt och se alla montrar… Roligt har det varit att träffa gamla bekanta, både kunder, olika samarbetspartners och leverantörer! Jag tar med mig en massa härlig stämning, positiva människor och en del bokningar hem och myser med det i hjärtat tills isarna går, då blir det full fart!!!

Eders Åländska Fiskeguide, Hasse