Sista isfisket länge leve öppet vatten!

I söndags njöt vi av en sista dag på isen för säsongen. Gäddorna var riktigt i tagen och jag hann inte ut med alla spöna innan det första fället var ett faktum. Jag var fortfarande ensam så jag fick kroka o drilla helt lugnt i min ensamhet. En fin 86 luftades helt kort innan hon fick simma vidare.

Lagom tills alla spöna var ute så kom Kicki (frun) ner och vi började ställa i ordning “baslägret”. Vi bar ut stolar, eldfat, Muurika och lite andra tillbehör för att kunna ha en riktigt skön dag på isen. När jag ska flytta isfiskepulkan till den nya basen så verkar gäddorna triggas av ljudet för inom 5 sekunder så fäller det på de två närmaste hålet till var jag gick med pulkan.

Kicki gör ett snyggt mothugg och landar sin första egna isfiskade gädda! Snyggt! Den andra brände vi tyvärr innan den kommit upp ur hålet men det var kul med action! Strax därefter kom Jakob (sonen) ner och hälsade på ute på isen och rätt som det var så blev det ytterligare ett fäll i samma hål som de två första! Jakob krokar på en lite fläskigare sak på närmare 4kg och någonstans mellan 80-90cm.

När vi fått igång elden och installerat oss på de mjuka stolarna så dyker Micke o Jenny Björklund upp! De är nästan rädda att de missat all action men det tar inte många minuter innan Jenny står och drillar fisk! Jennys första ismetade gädda!

Efter en liten välkomstskål så lägger vi Muurikan över elden och börjar steka på baconet vi har till kolbullarna vi ska laga. Kicki steker på det alldeles lagom knaprigt. Sedan tar man undan det mesta av baconen och lämnar lagom till en portion innan man häller på kolbullesmeten över baconet med tillsatt smör. Alla smörjer kråset och njuter av stunden!

Micke får även han glädjen av att få fånga en ismetad gädda då han efter ett första misslyckat försök sätter mothugget och en till fin gädda synar isen! Bravo Micke!

Vi fiskar, pratar, skålar och har det riktigt bra framför brasan. Vi får några gäddor till, speciellt tjejerna Kicki o Jenny är ivriga och springer på varje fäll! Vi summerar dagen med 7 upp ett tiotal ytterligare fäll och 4st mörttjuvar som aldrig löste ut 🙂

Vi avslutar dagen hemma med mumsiga Pinsas och ett härligt långt bastubad med tillhörande Jacuzzi bubbel!

Till helgen stundar vårens första båtfiske och på måndag drar guidesäsongen igång med en dag havsöring på menyn! Ser ut att kunna bli kallt o bedrövligt under veckan men efter regn kommer sol så jag siktar på en kanondag på måndag 😀

Tack för en härlig dag!

/Hasse

P.S. Många frågar om jag fått båten. Jag har inte fått den och ligger på leverantören för att kunna få den så tidigt som möjligt men “i början av april” som de sa när jag beställde den kan man nog se sig om i stjärnorna efter… Tror som det låter nu att maj är mera rimligt men under sker ju…