För korta gäddor, fint abborrfiske och Melker tar nytt PB!

I lördags så hade jag äran att vara guide för Harrys El då de deltog o Steelfm:s Fishing Challenge. 17 företag deltog och stred om de fem längsta gäddorna (sammanlagd längd). Mitt gäng bestod av Tony Eriksson, Niklas Aller och Marita Eskils. Lite efter kl. 9 så har de hunnit ha kaptensmöte och fått sin mätbräda innan de bränner ut till mig som väntar i båten. Snabbt iväg en kort bit o testar av första stället, inga hugg, snabbt vidare.

Vi körde en lite längre sträcka in till ett område som varit stängt under lekperioden. Det var inte bara vi som hade tänkt så utan det var fyra ekipage som fiskade i samma vik… Nåja det började bra då Marita drar en gädda i första kastet på 3m djup. En riktigt liten parvel men ändå en fisk. Det droppar in någon nu och då och när vi drar ut mot en grynna som har en djupkant ner mot 4m så drar Niklas dagens första godkända.

Niklas med dagens första godkända!

Efter ha sicksackat runt de andra båtarna så byter vi sida i viken och får snabbt ett par godkända till. Ytterligare båtar kommer till viken och jag bestämmer att vi ska dra vidare för att slippa stångas med de andra. Nästa stopp är en plats där jag väldigt sällan har sällskap när jag fiskar, till mitt förtret så står även där en båt parkerad på bästa spoten! Det finns mycket att fiska av och vi kastar av metodiskt och så småningom så lossnar det rejält, det hugger bra men storlekarna stannar mellan 60 och 70 cm. Vi drar ett trippelhugg och landar en 67cm som är våran tredje största för tillfällen. När jag har den på mätbrädan så händer det som inte får hända på tävling. Gäddan sprattlar till så pass att den glider ner i motorbrunnen, jag kastar mig efter och får tag i gäddan. Den sprattlar till igen och huvudet hänger över relingen vid motorn när den skakar till igen och plums så är den borta… vi hann inte ta kortet av den då den låg rätt. Jäkligt klantigt av mig och surt för vi hade behövt de där centimetrarna!

Trippelhugg!

Gänget äter innan vi kommer till nästa ställe, där är det segare men vi har kontakt med två riktigt fina pjäser 100+ och ca. 90cm uppskatter vi dem till. Vi har dem till båten två gånger men de vill inte hugga..

Nästa ställe samma sak flera fina som nosar efter våra beten men som inte kliver på. Tuff dag med 18 gäddor upp och 334cm, vi kom inte sist (men nästan 😉 ). Tack för en toppendag med bra stämning trots att de stora gäddorna valde att inte bita på våra beten!

Igår var jag ut två timmar med sonen och sökte lite sommarpigga abborrar. Vi fiskade strömmande vatten med runt 2-3m djup. Massvis av betesfisk och det dröjde inte länge innan abborren gör sig påmind. Jakob levererar tre på rad på ett liten storm spinnerblade och jag har kanonfiske på en liten Rapala wobbler. Efter 1,5h fiske så har vi 10 fina matabborrar i sumpen och vi har dessutom släppt tillbaka 13st, 23 upp på 1,5h fiske var verkligen kanonkul.

Melker Rajamäki som var ut med mig förra helgen då vi hade lite trögare fiske skickade en fin bild till mig från ikväll då han tog nytt PB! Grattis Melker!

Melker putsar PB, 6,13kg, Lazy jerk red tiger gjorde jobbet!