Göran, Simon och Thomas har bonanza!

I söndags gästades jag av de ivriga sportfiskarna Göran Filipsson hans son Simon samt kompisen Thomas. Kl. 08.00 möttes vi upp nere vid vattnet. De var riggade till tänderna med spön och beten så det räcker mer än väl 🙂

Simon krokade dagens första och Thomas har landat dagens minsta 🙂

Vi tuffar ut till första stoppet och det dröjer inte länge innan Göran har sina första påslag på sin Buster Jerk i golden parrot. Alltid viktigt med första firren, speciellt i detta gäng där den enda säkra poängen är just den första. Lite snopet för Göran så är det Simon som lyckas lura den första! I samma minut drar även Thomas sin första för dagen, även den mycket viktig då det även är poäng för dagens minsta! Då Thomas lyckats med konststycket att kroka en liten krabat på 41cm så sitter han säkert resten av dagen på den poängen!

Vi fiskar på och byter platser, fisk har vi kontakt med lite överallt och även om det krokas på en hel del så är det klart att även om de hugger brutalt så är de inte helt lätta att kroka. Efter en timme eller så kommer de stora börja visa sig. Thomas har en bjässe som följer ända in till båten och både Simon o Thomas drar efter andan då den vänder. De värderar den till 100+ cm och 8-9kg. Då Simon en halvtimme senare drar en 93cm så börjar de diskutera om hur mycket större den missade gäddan var, den börjar i slutet av dagen nå enorma proportioner 😀 Kunde nog alldeles oavsett var en 10+…

93cm kärlek som högg på grunt vatten med kort lina!

Vi gör en längre förflyttning till ett nytt fiskekortsområde. Senast jag var där så var det stendött men jag hade fått rapporter om att gäddorna vaknat till rejält där. Lagom till vi kom fram så ökade vinden på rejält och det blev riktigt mulet med regn o rusk. Gäddorna tror jag kände likadant för de var inte särskilt aktiva även om de syntes på ekolodet så var det bara ett fåtal som högg med ordning. Vi fiskar fram till lunchen och gör igen en längre förflyttning till en lunchrestaurang där vi blev serverade makalöst goda Tapas av alla de olika slag.

Mätta o belåtna styr vi ut på vattnet lite för kl.14 och hinner bara börja fiska på nytt innan man märker att gäddorna gillar det nya lite finare vädret. Det smäller på riktigt bra och Simon som nog redan legat i antals toppen drar ifrån rejält. Han jerkar på med hög fart och hans Ocean Blue sitter på hela dagen och bara fortsätter att leverera. Göran han ökar farten på grejerna han med och genast börjar det braka på fisk för honom också.

Plötsligt får vi ett präktigt dubbelhugg där både Simon och Thomas står och stånkar när de drillar in varsin 90+. Thomas drar längsta strået då hans var 95cm medan Simon får sin andra 93:a för dagen. Kort därefter så reducerar Göran efter att ha haft lite bättre följare till båten så krokar han på en 91cm som får syna håvgarnet. 4st över 90+ :D. Gäddorna fortsätter att hagla in och innan dagen är över har vi fått över 45st och haft massvis med action. Dubbelhugg och till och med trippelhugg. Grabbarna har varit så fiske fokuserade så att de inte ens hann med att ta en kaffe under dagen!

Göran med sin största för dagen, 91cm. Simon visar upp dagens bete!

Tusen tack för en kanondag!

//Hasse

91cm med lite till rufflat skinn efter en förmodad vild lek tidigare i vår :).