Rekfiske på helt nya vatten gav 29

I fredags så drog jag ut på helt nya vatten tillsammans med Dennis, Ricard och Cristofer. Vi drog österut till släkten Hedenströms gamla bakvatten där de i ungdomens dagar dragit sina första firrar.

Vi köper fiskekort för hela bunten och drar iväg längst bort på fiskeområdet för att börja fiska oss tillbaka. Vi lade elmotorn i hyfsat hög fart (kring 1 knop) och började söka av kanterna. Efter 20 minuter glider vi in mot den första lilla viken och där har jag dagens första på och ser ett helt stim med abborrar. Vid nästa vik så drar Cristofer dagens första och sedan tar det inte länge innan både jag o Dennis fått varsina.

Min första för dagen tog på Westin Swim rödsvart.

Temat verkade vara att de stod just innan vassarna, när man kastade vid vassen kom inget men om man kastade till höger eller vänster om vasskanterna så small det på. I ett sund mellan två öar har vi ett litet rally med Cristofer som kung då han drar hela tre stycken på kort tid. Själv lyckades jag bara kroka på en braxen.

Vi styr ut till ett område med små holmar och grynnor där det är ömsom sten ömsom sand. Såg verkligen ut som ett Mecka för havsöring så det lär nog bli någon tur till för att försöka lura upp en sån bara vattentemperaturen kommer ner.

Runt holmarna står gäddorna koncentrerat på små fläckar, vattnet är kristallklart och man kan se när följarna sticker iväg ut över sanden för att försöka knipa betet. Vi glider in i en grund vik och där kryllar det av gädda. Vi har ett rally med minst sex stycken upp och massvis med följare efter varje kast. Otroligt hur gäddorna kan glida ner i vegetationen och bara försvinna trots att man bara står ett par meter bort och man borde kunna se dem oavsett!

När klockan närmar sig 17 så konstaterar vi att vi behöver mer tid för att fiska igenom hela området men att vi hittat på en hel del fina ställen redan! Vi har lurat upp 29 gäddor med en topp på 85cm. Jag höll på glömma att nämna landskampen…. Finland torskade med 13-16 mot svenskarna idag :/

Tack gänget för att ni är så härliga at fiska med!

//Hasse