Elis drar gädda på första kastet!

I fredags var jag ut på en halvdags fiske med Elis och hans pappa Gabriel Sundberg. Vi bestämde att börja lite tidigare än jag brukar då jag märkt att gäddorna varit lite mer morgonpigga på sistone 🙂 Klockan nio drog vi iväg från båthuset och en kvart senare var vi på första spoten. En fin morgon med platt vatten gjorde att jag kände mig lite osäker på hur huggvilliga fiskarna skulle vara.

Elis som hade fått fiskeguidningen som ett presentkort av jultomten fick ju självklart kasta först. Mitt i första utkastet märker han att veven sitter på fel sida. Vi ska precis till att börja byta sida på den när det börjar rycka i spötoppen. Snabbt som blixten vänder han spötoppen uppåt och gäddan sitter fast. Efter en kort drill så är dagens första gädda bärgad på första kastet!

Hungrig morgongädda!

Gabriel får igång sina grejer kort därefter och snart har han gädda på han med. Första halvtimmen var det rena bonanzan med massvis av hugg och kontakter. Efter en timme fiskande har vi 12 gäddor landade.

De flesta gäddorna var tunna då leken är över och de hade inte hunnit käka upp sig. Vi fikar lite innan en förflyttning och fiskar sedan av ett långt område för att leta reda på gammelgäddorna på väg ut till sommarställena. Vi konstaterar att gäddorna nog håller på att flytta på sig men att de stora ännu inte dragit iväg eller inte vill äta våra beten. Vi fångar dock en hel del gädda och abborre med många följare. Westin Swim och olika skeddrag är melodin i detta område.

Även abborrarna var på hugget!

Sista 40 minuterna drar vi till djupare vatten i jakten på någon av madamerna som ännu inte dragit iväg på sommarbete. Det nappar även här men jakten på den stora lyckas inte. Totalt fångar vi 29 gäddor och en på strax under tre kilo som tyngst. Tackar ödmjukast för en skön förmiddag med bra sällskap och riktigt bra fiske!

Elis är en stenhård fiskare som kan sin fisketeknik!

//Hasse