Bonanza för Hannes & CO

I lördags var det tre ivriga gossar som bokat in heldagsfiske! Hannes , John och Stephan vann inte budgivningen under välgörenhets auktionen SteelFmHjälpen så de bokade helt sonika en guidning ändå 😉

Ivriga måste de som sagt vara då de bokade avfärd redan kl 08.00, Stephan har alltid varit förtjust i att tidiga morgnar leta havsodjur. Gänget var lite ringrostiga då de inte fiskat på länge och hade därför planerat in en längre lunch för lite återhämtning (Mer om det senare).

Första stoppet så hinner Stephan veva in sin Westin swim 4ggr innan han har landat dagens första. En efterleksgädda som vandrat iväg från lekplatsen. Vi rör oss sakta i det fina vädret och gäddorna är verkligen på hugget. När gäddorna har lekt klart så kommer en period då de hugger hejvilt, denna dag så hugg det otroligt bra men de var nog ännu lite förvirrade efter leken då vi hade massvis med loja följare (ibland flera följare efter samma drag).

Dagens första men inte sista dubbelhugg!

Efter en timme kunde vi summera över tio gäddor och vi hade sett flera riktigt fina. Grabbarna fiskade som i trans och vart vi än åkte så högg det friskt. Fram till lunch så hade vi otaliga dubbelhugg, något trippelhug och snudd på quadrupel när guiden kastade lite också. De stora gäddorna var inte huggvilliga men några över 80 med 88cm på topp lyckades vi lura.

Till lunch var det beställt lite extra lyx och för lyxen stod ett dopp i 39 gradig bubbelpool medan jag tillredde lunchen i form av grillad oxfile med vitlökspotatis i ugn med bearnaisesås, Mustapekkasås samt Cafe de Paris smör. Väl till bords så smakade allting superbt och det blev knappt en smula kvar 🙂

Innan vi drog iväg så plockades det fram solskyddsfaktor 50 då en del nunor börjat anta en högrödfärg, solen tar bra när man är ute på vattnet! Eftermiddagspasset hängav vi till att leta större fisk. Vi testade områden där efterleksgäddorna stannar till för att äta upp sig efter en hektisk vår. De riktigt stora individerna brukar vara lite trögare med att dra ifrån lekområdena och det var nog en vecka eller så för tidigt då vi inte lyckades lirka upp någon riktig bamse.

Trippelhugg för den glada trion!

Framåt 17- så styrde vi kosan hemåt med idel glada miner och en oförglömlig dag. Vi landade på långt över 50 gäddor och vem som var den okrönte fiskekungen låter jag grabbarna dividera över 🙂 Tack alla för en av de roligaste dagarna på länge!

//Hasse