PerNord fiskar i blåsten!

Patrik på MaPa-fishingteam bokade in mig för en eftermiddags afterworkfiske i fredags. Det var Jonas Nordberg tillsammans med Jimmy och Stefan som utgör VVS-planeringsföretaget PerNord som skulle ut och göra gäddorna osäkra.

Efter att ha hoppat i de (tack och lov) vattentäta flytoverallerna så drog vi iväg mot första fiskestället. Vinden pressade hårt från nord och det blåste upp emot 22m/s vilket gjorde både båtåkandet och fisket till en utmaning… Väl på första stället så hinner vi enbart kasta några kast utanför en vik innan vi ser att det står ett helt gäng inne i viken och fiskar. En annan guide har haft samma tanke som jag och vi åker dit och pratar med gänget och de berättar att de enbart fiskat där 20 minuter och att de inte tänkt bli så himla länge. Då stället inte är så stort så väljer jag att åka därifrån för att kunna komma tillbaka senare o fiska ostört.

Grabbarna är duktiga fiskare och vi täcker av bra på det nya stället vi kommer till. Fiskarna är dock inte alls imponerade över oss, betena eller vädret och ingenting väljer att fastna på krokarna under de två första timmarna förutom Stefan som lyckas kroka en tvåmeters brädstump :D.

Stefans glädje går inte att ta miste på! Lycka 😀

Efter lite kaffe o syltmunk så drar vi tillbaka till den första viken som nu står tom och inbjudande med mindre vinddrag och fina vassar. Det tar inte länge innan Jonas öppnar kontot med två små men fina gäddor. Stefan vill ju inte vara sämre och jag sätter på en Pig Shad Arkansas shiner då Jonas just fångat med Pig Shad Jr. PANG smäller det till i Stefans grejer och en riktigt fin 6,1kg tung och 98cm lång gädda hugger ordentligt. Alltid skönt att få upp de där stora som går och trycker mot botten och inte vill visa sig förrän de är precis vid båten 🙂

Jimmy med fisk i sista kastet!

Fläckvis står det gäddor både här och där och innan dagen är slut så har vi lurat upp 12st gäddor där Stefan lyckades få den största, Jonas de flesta (6st) och Jimmy den sista på sista kastet som även var nytt PB för honom. Tack för att ni orkade kämpa på in den starka vinden!

//Hasse