Sönerna sätter papporna på plats!

Idag har jag varit ut med Matias Helin med sonen Malte samt Patrik Franklin med sonen William på en skön heldagstur. Mamma Marika nosade reda på Donningfishing lite innan jul och fixade så att jultomten kom med ett presentkort på heldagsguidning för grabbarna inklusive ett varsitt Westin swim bete.

Vädret var lysande direkt från start kl. 9 då vi drog iväg mot första fiskestoppet. Alltid spännande då det är barn och ungdomar med i båten, man vet inte riktigt hur det är med motivationen och orken. Malte och William visade direkt att de hade skills och motivation. Dragen flög all världens väg och intagningstekniken var det inga fel på! Första stället börjar lite trögt med några långsamma följare som vänder vid båten.

Matias med en av de första för dagen!

Efter ett tag så levererar både Patrik och Matias sina första gäddor och papporna har kopplat greppet. Vi stretar på och får något ströhugg här och där men har lite svårt med att få de gröna att fastna. Patrik och Matias drar varsina till när Maltes slirbroms plötsligt skriker till. Denn känns inte så stor säger han så jag hoppar fram i båten och spänner slirbromsen lite grann och gäddan simmar sakta in mot båten. Står med lilla håven i handen men måste snabbt byta då jag får en glimt av en gädda modell större. Malte drillar perfekt och hans nya pb är 5,8kg och 94cm! Snyggt!

Tung så att fiskaren knapp orkar lyfta den 😀

Efter första timmen har vi landat 5 gäddor och det känns helt ok även om vi skulle kunnat ha en hel del till om gäddorna varit mer benägna till att hugga och inte bara simma efter betena. Den andra timmen börjar det hända grejer och snart dubblar antalet med en rejäl bonanza då det kommer gäddor både till höger och vänster. Mitt i allt så drillar tre man i båten fisk samtidigt och guiden har fullt upp med att använda bägge håvarna och handlanda den tredje 😀 William kompletterar med den fjärde så vi passar på att knäppa ett fint kort med varsin gädda i handen på alla i båten!

Vilket gäng, tokbra fiskat!

Efter lite fika (Har alltid lite extra mycket gott med när man har yngre förmågor med i båten så man kan höja motivationen om det behövs) så drar vi mot nya fiskeställen. Jag slår av farten lite tidigare än jag tänkt och vi börjar fiska utanför ett grundområde. Patrik som har en Guppie jr på slår till direkt på första kastet med en uppgradering av sitt pb till 3,6kg. Sen blir det lite liknande det första stället med mest följen och småhugg som inte fastnar. Detta tills Malte slår till igen, denna gång på en shad teez 22cm i göskostym. Andra gäddan över 5kg (5,1kg 92cm) tagen på mindre än en timme :D. William har en större på som kliver av efter ett par skakningar och vi bestämmer att den platsen ska vi återkomma till innan vi drar på lunch.

Dagens näst största!

William har nu växlat bete till en Rapala Peto av den mindre modellen i en skrikig grön färg. Det blev betet för dagen för fram tills dess låg han sist i antalsligan men inte när dagen var slut…

William skördar på sin Peto!

Efter ett antal gäddor så rör vi oss tillbaka mot fläcken där William hade nåt bättre på och guiden säger att nu tar vi två kast till var innan vi drar på lunch. Sagt o gjort, Patrik håller på att avsluta sitt andra kast när han precis ska lyfta guppien så kastar sig en fin gädda fram och klipper betet. Föredömligt mothugg på kort lina och snabb håvning så är Patriks pb putsat ännu en gång nu till 4,8kg (89cm).

Detta nya pb högg precis bredvid båten!

Lunchen intog vi på en klippa i solen. Dagens meny bestod av Dahlmans wiener korv grillad, bröd, bostongurka, ishavssallad… mums helt enkelt! Alla klämde i sig med god aptit och knappt hade grabbarna hunnit slicka sig om läpparna innan fiskesuget lockade igen!

Nu körde vi först lite djupare fiske utan att ha några kontakter. Vi söker överallt i hela viken men lyckas enbart kroka någon liten rackare. Gänget vill ha någon till innan vi ska sluta så vi byter ställe återigen och Patrik levererar återigen på första kastet. Sen är det trögt och vi letar igenom den ena heta platsen efter den andra. När tiden är ute så glider vi över till en kant som inte brukar leverera på vårarna men som en sista joker drar vi lite kast där och lyckas hitta en kort sträcka med bra aktivitet!

Lyckliga fiskare 😀

Totalen landar på 31 gäddor topp fem i längd (94,94,89,82,80) blev hela 437cm! GRabbarna slog papporna rejält på fingrarna. Malte tog de två största fiskarna under dagen och William drog hela 12 gäddor själv!

Stort tack för en härlig dag med trevligt sällskap!

//Hasse