8,2kg x 2 och hela 502cm på topp fem!

Patrik Ekblom, Dennis Palin, Patrik Lehtonen och undertecknad tänkte upprepa fjolårets rekorddag då vi inte bara fångade Ålands största gädda 2020 utan även lyckade fånga abborre över 1500g samt havsöring under en och samma dag. Planen var att åka ut till detta ensliga område på fredagen men hårt väder gjorde att vi flyttade fram fisket till lördagen.

Väl framme vid 10-tiden så började fisket lite trevande, sakta invevade beten av alla de slag fick syna vattnet men bara någon enstaka gädda vågade hugga. Efter en liten flytt blev fisket som förbytt och det högg på vart och vartannat kast. På en kort tid så lyckades vi landa hela fyra gäddor över 6kg med en topp på 8,2kg för Patrik E, Dennis plockade samtidigt en 6,1kg! Jag fick en riktig tjockis på 7,5kg och även en på 6,3kg innan vi tyckte att det var dags att lämna stället.

7,5kg 101cm årsbästa för mig!

Vattnet var rejält kallt med strax över två grader ute mot havet och lite under 3 i vikarna. Det kan nog förklara varför det under kommande timmarna var svårt att hitta aktiv fisk trots idogt letande. Vi testade efter havsöring och abborre utan större resultat och valde att styra in till “lunch” vid en liten kläpp vid tvåtiden.

Mums på Muurikan! OBS! Vi eldar inte mot berget utan i en skreva med stenar och vatten i!

Patrik L plockade fram Muurikan och jag lade på förstekt klyftpotatis och hängmörad nötytterfile. Salladen hade blivit hemma men bearnaisen och Cafe de Paris smöret funkade utmärkt som komplement :). Alla blev härligt sömniga av matkoman och skulle inte suget efter öring varit så stort så hade vi nog somnat hela gänget där på klipporna.

Öringletandet fortsatte i ett par timmar och det var nära när både jag och Patrik L hade kontakt i det lite varmare vattnet vi hittade in mot en grund vassvik. Denna dag fick öringen vinna och vi var alla vana öringsfiskare som vet att man ibland blir snuvad på silvret…

Vi åkte en sväng tillbaka till fläcken som levererat på förmiddagen och fick återigen ett rejält rally den korta stunden vi var där. Patrik E lyckades med konstycket att fånga samma 8,2:a igen, åtminstone tror vi det då den högg på samma fläck och hade samma längd och vikt.

Ungefär samtidigt som dubbletten kom så krokade jag på en riktigt stor abborre på hela 1350g och 46cm. Dennis ville inte vara sämre så han fångade en “stackare” på 41cm och enbart 910g 😉

Trötta och nöjda styrde vi fören mot hemmahamn och trots den hårda vinden så värmde dagens fisketur så att resan hem gick som en dans 🙂

Big Five totalen idag var bäst hittills i år med smått otroliga 502cm (106, 106,101, 96,93)!

Beten som levererade var:

ABU- Beast curly, McHybrid, WESTIN -Shadteez. Samt en hel massa andra beten icke nämnda, icke glömda!

Tack gänget för en härlig dag!