Påsk med blandad kompott

Påsken är inte riktigt över men att åka ut och fiska idag känns inte super lockande med snöglopp och hårda vindar. Blir till att ligga i soffan och skriva lite rapport över fisket som varit 🙂

I skrivande stund lägger sig snön allt tjockare utanför…

Fokuset denna långhelg har väl inte varit fiske utan iordningställande av bubbelpool och grundarbete för det nya garaget men därmed inte sagt att att man inte hunnit med lite kortare turer.

VVS/Kylcenter levererar super jacuzzin 😀
Fredagmorgon och badet har nått 40+ dags för premiärbad!

I fredags var jag ut ett par timmar och testade av några områden tillsammans med Ricard. Vi lyckades få 10 gäddor men det var synnerligen trögt på de platser som generellt brukar vara bäst denna tid. Kan vara att det ännu är lite så att de gröna inte börjat röra sig mot lekplatserna ännu eller att de fortfarande är ködstela och tröga.

På lördagen var jag ut 4 timmar med Ricard och testade av ytterligare platser. Vi hittade mer huggvillig fisk men inga monster size som ville visa sig. Tydligt var mönstret med att superlånga vevstopp på ganska grunda vatten levererade bäst. Ricard avslutade dagen med en 4+ som var dagens toppnotering.

På söndagen hade min far bjudit med sig polismästaren Johan Pawli och min bror Micke på öringsfiske. Alla var rejält taggade och de båda gästerna hade siktet inställt på sina första havsöringar. Under de 4 timmarna som vi fiskade gjorde alla sitt bästa trots hård blåst och grumliga vatten. Inga trassel i princip på hela tiden vilket är imponerande då det alltid brukar bli någon knut på linan när det är öringsnybörjare i båten, snyggt jobbat! Öringen valde att inte nappa denna dag, närmaste vi kom var en som följde draget till båten. Vinden till trots så var det en mycket skön och trevlig dag till sjöss, tackar för sällskapet, nästa gång tar vi silvret!

Nästa helg ser det ut att bli tre fiskedagar med olika gäng, ska bli mycket spännande att se hur det faller ut!