Premiär för säsongen 2021

I fredags bar det av på premiärtur med båt för säsongen 2021. I flera veckor nu har man suttit och stirrat på isen och försökt smälta den som stålmannen skulle gjort med sin laserblick 😉 Som vanligt var känslan skön bara av att åka ut med båten första gången men denna dag var vädret helt fantastiskt med svaga vindar och ett starkt o varmt solsken som värmde både kropp o själ!

Med mig hade jag Dennis Palin, Patrik Lehtonen och Jan Aalto. Vi körde direkt till en hotspot då alla ville ha sin första gädda för året (alla utom Patrik som hade tjuvtränat hela tre turer före oss!). Sina vana trogen så vevar man alldeles för snabbt i början då man är så taggad men efter tio minuter och ett dragbyte till en liten Rapala Peto så var årets första gädda ett faktum.

Årets första 2021, tagit i lite väl med tallriksmodellen och överdimensionerat salladen!

Dennis tog snabbt en lite bättre (3,7kg) han med då han bytte till Peto. Stundtals högg det riktigt bra men det var mycket små hangäddor som var ivriga att bita på grejerna…

Dennis första för året!

Vi tuffade runt med elmotorn mest hela tiden och letade mönster, djup och vegetation spelade inte allt för stor roll men ett bete stack ut i mängden, Patrik hade en rödsvart McMio av den större modellen som fick sitta på ovanligt länge då den levererade mycket bättre än allt annat vi slängde efter fiskarna. I en ny vik så letade vi oss fram tills det plötsligt dyker upp en grov gädda vid båten. Patrik har drillat in den men trodde att den var mindre då den inte gjort så mycket motstånd. Väl i håven konstaterar vi glatt att det är årets första 100+ och att den väger in på 7,4kg, snyggt Patrik!

MaPa Patrik Lehtonen med 100+ och 7,4kg,

Vi avslutar dagen med glada miner även om ryggarna klagar då de inte fått den träning de skulle behövt 😀 Dagens fiskekung blir Patrik och om vi skulle haft Patriks fina rosa mössa med så tror jag Jan skulle fått trona med den (eller vad säger du Jan 🙂 ?)

På lördagen drog jag och Dennis ut till ett annat vatten och testade på lite nya tekniker och platser. Döm av vår förvåning när det första stoppet med 10m+ djup levererar nästan omgående, vi kan se att det är mycket betesfisk men att de skulle slänga sig över våra beten var vi nog inte så säkra på. Dennis plockar en fin pjäs på 4-5kg på sitt första kast för dagen. Lååångt vevstopp triggade gäddan att sätta tänderna i hans Fox Rage jigg.

Första kastet levererar!

Jag kunde ju inte vara sämre så jag låter min wolfcreek tail sakta sjunka när jag känner ett litet “knäpp” i linan och en riktigt fin 99cm och 6,4 kg madam får syna insidan på båten.

99cm och 6.4kg på pelagiskt fiske

Vi var bara ute ett par timmar och Dennis var dagens fiskeguru då han hade klart flest noteringar med flera fina strax under 90cm.

Dennis med en av flera fina han tog på de två timmarna vi var ute.

Till påskhelgen lär det bli några turer till jag siktar på lite gädda och någon öringtur! Vill du med på guidning så hör av dig på 04573613353 eller till hasse@donningfishing.com så bokar jag in dig! Är du själv och skulle vilja haka på någon gång så går det bra det med då jag har några platser lediga i båten ett par guidningar i april!

Allt gott!

/Hasse