9,41kg och bonanza!

Jag har i helgen haft med mig Ricard och Dennis på gäddfiske. Under lördagen var det enbart jag och Ricard som fiskade och vi hade en riktigt trög dag. Trots att vi fiskade från mörker till mörker (kl. 9-16) så lyckades vi enbart peta upp 10 små gäddor. Gäddorna var så försiktiga och buffade bara till dragen eller simmade försmädligt efter utan att hugga. Däremot så lyckades vi fint med att få riktigt fina abborrar när vi bytte utrustning. Ricard tog den största på 37cm och 710g och vi hade ett helt gäng på fina 35cm! Bästa betet för dagen var en liten lunker shad (pearl white) för mig och för Ricard hade hittat en G’bump i blåvitt i abborrsize som levererade!

37cm 710g

Dagen efter bytte vi vatten och Dennis hakade på. Vilken start vi fick på dagen då vi startade på ett ställe som vi egentligen aldrig haft så bra fiske på… Tog bara några minuter innan vi hade dubbelhugg på 5kg + 4kg.

Dubbelhugg på direkten!

Inom en timme hade vi 17st gäddor upp och en toppfisk på 6kg! Dagens melodi var riktigt grunt vatten med mycket gräs. Fläckvis stod det massvis av riktigt hungriga gäddor. Vi tappade räkningen på hur många dubbelhugg vi hade men tre stycken trippelhugg var minnesvärda 😀

Ricard skördade med Ricky the roach! 97cm

Halvvägs in i dagen får Dennis ett rejält muller i ytan när det hugger. Gäddan känns inte så stor men mullret får mig ändå att undra så jag plockar fram kameran och börjar filma. Filmen blir inte särskilt bra då jag snabbt inser att den är stor och måste slänga mig efter håven och håva men håvningen sitter och glädjen är stor i båten! Vägning och mätning visar 107 cm och 9,41kg en ny storgädda för Dennis som inledde året med en 11,9kg under en tur i våras och som i skrivandets stund fortfarande är den största rapporterade på Åland under 2020.

Dennis med dagens största tagen på en Rapala Peto artistic burbot 20cm

Vi avslutar med att testa fiska djupare vatten och söka efter de pelagiska monstren men enbart en liten rackare biter över min shadteez när jag vevar hem den långsamt över 9m vatten. Totalt fick vi hela 43st gäddor under dagen vilken är helt fenomenalt med tanke på årstiden. Stort tack till Ricard och Dennis för kanonfisket!

//Hasse