Mycket oktoberfiske!

Det har hunnit bli 8 fisketurer hittills i oktober, två guidningar, två riktade abborrturer och blandad gädda med ekolodstrix.

Pelle med tävlingens tredje största gädda!

Första guidningen för oktober var Harrys El där jag hade turen att lotta ett dreamteam bestående av Andreas Pellas (Pelle), Andreas M, Alexi och Ella. Det är Patrik Lehtonen på Mapafishingteam som håller i hela arrangemanget och som vanligt så var det mycket bra uppstyrt! Då det enbart är största gäddan som gäller så är det lite speciellt fiske som gäller. Då deltagarna inte vet hur stor det krävs så blir det mycket funderingar för att sikta in sig på toppen! I år testade vi bland annat att fiska pelagiskt över 20m vatten för att försöka locka upp monstergäddan. Den gäckade oss tyvärr men Pelle lyckades i alla fall få tävlingens tredje största gädda och fick vinna en hedrande tredje plats!

Ella var på hugget och hann fånga hela fem gäddor själv och dessutom fotografera våran dag. Flera bilder från dagen hittar du på hennes Instagram: @ella_esmaralda

Den andra guidningen var häromdagen då Niklas Rajamäki och sonen Melker ville ut o testa efter gädda igen. I somras var de med ut och hade ett kanonfiske då Niklas lyckades kroka på en 100+ på 6,7 kg och Melker hade en superfint mängdfiske. Detta var nog årets trögaste fiskedag då vi på 3,5h lyckades lirka upp enbart 5st gäddor. Må vara att vi missade det första stället där gäddorna tydligt migrerat till varmare vatten men även de så säkra gräsflaken och kanterna var i det närmaste tomma. En eloge till Melker som tokfiskade hela tiden och tog flest enskilda noteringar med 3 gäddor själv.

Melker trixade upp gäddor med en rödsvart Westin swim, jag och Niklas kammade noll de första timmarna…

De andra turerna har varit väldigt varierande med stundtals lysande fiske medan det ibland varit lååångt mellan huggen, klassiskt oktoberfiske alltså 😉 . Roligt var att de två turerna efter abborre var lyckade med massvis av hugg och bra antal och storlek, båda turerna var på nya platser för mig och ska nog testas ytterligare någon gång för att lära mig platserna helt och hållet!

Högg på 14m vatten, hade hoppats den skulle vara ännu större 🙂

Kommande veckor har jag några egna inplanerade fisketurer och en tävling (24h -fiske). Får se om man skulle ut o börja leta höstöring nu när vattentemperaturen krupit ner under 10 grader :). Hör av er om ni är sugna på att hänga med ut på guidning efter gädda, abborre eller havsöring! Ring mig på 04573613353 eller maila på hasse@donningfishing.com så styr vi upp en tur! //Hasse

Dennis med en av alla de fina abborrar vi hittade på vårat rekognosceringsfiske
Ägnat ett antal timmar med att logga lite nya vatten på mitt nya Autochart Zerolinekort

Leave a Reply