Mycket fiske, flera rapporter!

Har halkat efter på skrivandet så jag summerar de två senaste helgernas fiske i en post.

Gregory med sin livs första gädda!

För två helger sedan Guidade jag och Peter Selander från Norrö stugor en grupp från Lettland under lördagen. Det var två familjer med barn och dessutom en sportfiskegrossist med märken som StrikePro, Kuusamo och CWC som var med. Målet var egentligen att de fyra barnen som var mellan 7 och 9 år skulle få någon gädda, sen ville gärna de vuxna försöka på något storgäddställe. Det första var det inga som helst problem med trots att vinden pinade upp i över 15m/s, barnen fick bra med fisk innan lunchen. Efter lunch var det desto trögare och i princip var det enbart jag som hade något fiske att tala om i min båt. Barnen och föräldrarna var glada och nöjda när de tog färjan hem igen på eftermiddagen.

Pärlan är laddad o klar för avfärd!

På söndagen åkte jag o frun Kicki ut tillsammans med Dennis för att slipa lite på teamarbetet inför Getadraget. Vi hade inte tappat takterna och på de två o en halv timme vi var ute hade vi dragit 25 gäddor med några toppar mot 90cm. Dennis drog störst och Kicki tog flest. Bästa betet var Westin swim som i princip sopade banan med de andra betena denna dag, det var kontakter på annan vi fiskade med men för att få dem att hugga ordentligt så var det Westin som gällde.

En riktig godbit som högg när Aila börjat lugna ner sig inför kvällen!

På onsdag kväll innan stormen Aila slog till så tog fiskebröderna Ricard o Cristofer Hedenström färjan över till Åland. Tokiga som de är så lyckades de faktiskt klämma in en egen fiskedag i stormen med hyfsat resultat trots att de var extremt begränsade av vinden. Fredagen styrde vi tillsammans i min båt mot för oss helt nya vatten med fokus på att lära oss så mycket vi kunde under en dag. Det första vi insåg väl på plats var att de djupkartor som gick att hitta på gps och på olika kartor på nätet var mycket missvisande. Där det enligt djupkartorna skulle vara 8m djupt så var det enbart 1,4m. Vi fick köra runt en hel del för att få oss en uppfattning om hur området var uppbyggd men vi passade på att fiska oss runt med elmotorn i största möjligaste mån. Det skulle väl vara att ta i o säga att gäddorna var på hugget efter stormen, vattnet såg ut som ärtsoppa och huggen var sporadiska . Totalt under dagen fick vi 14gäddor med två toppar över 90cm. Skrikiga färger som firetiger fungerade klart bäst i det smutsiga vattnet.

Lördagen och söndagen var vi ut på storgäddjakt och Ricard lyckades återigen tangera sitt PB med en fin firre på 100cm och 6,5kg. Totalt lirkade vi upp lite över 100 gäddor vilket inte är fy skam 😉

Tack grabbar, nu siktar vi på oktober/november!

//Hasse

Leave a Reply