Kalasfiske med Albin och gänget!

I söndags guidade jag ett gäng trettonåriga killar. Det var Albin som hade fyllt år under sommaren som bjöd med fyra av sina vänner på “fiskekalas”. Strax för klockan ett på dagen drog vi iväg med Albin, Hampus, Julius, Viktor och Melcher i båten.

Alla hade kastat tidigare och introduktionen gick snabbt och smidigt så alla kom igång att fiska nästan på direkten. Tog nog mindre än fem minuter innan Albin krokar på dagens första på sitt blåa atomdrag. Hampus har en gädda efter strax därefter och alla fiskar mycket ivrigt då de inser att fisken är på gång.

Julius med sin livs första gädda!

Lite dragbyten och sen börjar fisken hagla in, knappt så jag hinner med att hjälpa till med håvningar och avkrokningar. De få stunder som jag inte har fullt upp så förundras jag över hur smidigt alla fiskar trots att de är så många (och unga). Ser lite farligt ut någon gång men ingen gör något oövertänkt och alla håller igen på vrålkasten så inget går sönder.

Viktor med en av de hela sju gäddorna han fångade!

Efter dryga timmen så har vi nästan 10 gäddor och vi tar en paus med fika, läsk och smörgås. Ganska snabbt så blir det fart på grabbarna igen och direkt så börjar det hugga som bara den. Vi hade ett par trippelhugg men det är alltid någon som kliver av innan vi hinner få dem i båten.

Hampus med sin första för dagen!

Bästa dragen var Westin swim och buster II samt Rapala Peto, färgerna verkade inte spela någon som helst roll då det högg friskt på alla regnbågens färger. Innan vi hunnit fiska klart så har gänget skrapat ihop smått otroliga 28+ gäddor (Jag hann helt enkelt inte räkna alla!!!). Albin och Melcher får anses vara mästerfiskare då de fångade nio var. Kul också att Julius fångade sina livs första gäddor!

Melcher håller en av de större för dagen, ca. 2kg!

Tack grabbar ni var roliga och duktiga fiskare!

/Hasse

Leave a Reply