Fantastiskt överraskningsfiske!

Idag hade Erika Westerlund Strömmer ( @erikasfikastund ) dragit iväg sin familj på överraskningsfiske.

Sonen Vilgot hade nyss haft födelsedag och Erika hörde av sig om det gick att boka en guidning för en familj på fyra under en förmiddag. Självklart löste vi det och när familjen ovetande åkte och parkerade bilen vid en simstrand (de trodde de skulle simma…) så fick de istället gå åt ett annat håll 🙂

Förvånade miner mötte mig när jag hälsade välkomna och började förklara att nu skulle de minsann ut och fiska. Målet var att Vilgot skulle få sin första gädda då alla han hittills haft på kroken alltid smitit innan han hunnit få dem i båten. Flytvästarna på så drog vi iväg i det ganska blåsiga men annars fina vädret. Efter ca. 10 minuters båtfärd så stannade vi i en vik med lä. Vilgot fick börja kasta och direkt visade han prov på sin fina kastteknik. Dragen kom långt i princip från början och han hann med flera hugg redan första kvarten. De gäckande gäddorna valde dock att inte riktigt fastna och Vilgot hann bli lite frustrerad innan hans livs första gädda högg över en Westin swim som krokade bra och höll fast ända in till håven!

Vilgot med sin livs första gädda! Snyggt fångat, hoppas fiskbullarna smakar mums Vilgot!

Lillasyster Liv som precis avslutat sin första vecka någonsin i skolan började kasta in mot stenarna och har flera gäddor som simmade efter draget innan hennes livs första gädda också är bärgad. Tänk att en sjuåring både kan kasta o fånga fisk så bra 😀

Liv med sin första gädda någonsin! 1,78kg vägde den.

Mamma Erika vill ju inte vara sämre och inom kort så har hon krokat sin första för dagen (Det skulle bli många fler för henne). Pappa Håkan kastar på och har massvis med hugg med gäddorna vägrar fastna och en hugger så ordentligt att hela tafsen och linan åker in i munnen och linan brister och både drag och gädda försvinner. En period duggar huggen tätt och Erika bänder upp ett helt gäng gäddor innan Håkan får sin första för dagen till båten.

I halvtid så har vi ca. 10 gäddor och alla har fått fisk, så det passar perfekt med en fika. En kort förflyttning så tar vi strandhugg på ett par granitklippor och där bjuder @erikasfikastund på ett fantastiskt fika, inte undra på att hon har över 24000 följare på Instagram! Mums!

Sista som händer innan fikapausen är ett dubbelhugg för Erika och Håkan!

Laddade med ny energi så hoppar alla i båten igen och vi startar fisket direkt från platsen vi fikat på. Inom några minuter så har vi första kontakten och efter ett par landade gäddor så smäller det till rejält i Erikas spö. En riktig madam har huggit och ställer till med en kaosartad fight. Den drar ut lina så slirbromsen tjuter och simmar både ner till botten och runt elsnurran. Erika håller i allt vad tyget håller och jag möblerar om barn och tar upp elsnurran. Fram med storhåven och äntligen så är fighten över. Vi fotograferar, mäter o väger skönheten innan hon snabbt får simma tillbaka.

100cm lång och en vikt på 5,8kg!

Fisket fortsätter med en riktigt bra period där alla har hugg och följare och Erika fiskar som i trance. De andra i båten börjar nästan klaga innan de också börjar sätt krokarna och både Vilgot och Håkan börjar leverera. Håkan som hade en gädda innan lunch drag i raskt takt upp 6st till varav flera riktigt tjocka fina. Vilgot hinner återigen bli lite frustrerad över att gäddorna inte riktigt fastnar när det plötsligt sjunger till i hans spö. Gäddan drar hårt och går så djupt så vi inte kan se den fast linan går rakt ner under båten. När vi väl ser den så ser vi att den är i paritet med Erikas monstergädda. Efter en lyckad håvning och lite glädjetjut så mäter vi gäddan och den är faktiskt 10 gram tyngre än mammas gädda 😀 Lyckan är total och en bättre avslutning på en fiskedag finns inte!

Vilgot med sitt nya personbästa på 5,89kg och fina 96cm!

Överlägset bäst fiskade Westin swim idag, några gäddor skördade vi även på Rapala Peto. Totalt fångade familjen Westerlund Strömmer hela 25 gäddor på dryga tre timmars fiske! Två av dessa var dessutom över 5,8kg!!!

Vi kör hem till bryggan och barnen har plockat med sig sina första gäddor som morfar ska få göra fiskbullar av så de får smaka på sin fångst. Jag får tacka ödmjukast för en härlig dag med fint sällskap och roligt fiske!

//Hasse

Leave a Reply