Märkligaste guidningen hittills!

Jag har guidat tisdag och onsdag denna vecka. Vet egentligen inte om jag kan kalla dag två för guidning men mer om det lite senare.

I tisdags eftermiddag åkte jag till Peter Selander på Norrö stugby och hjälpte honom med en grupp som skulle ut o fiska två båtar. Mina tre gäster myser i båten på väg ut till de första fiskeställena och vädret visar sig från från sin bästa sida. Första stoppet levererar ingen fisk och herrarna övar upp sin teknik lagom till andra stoppet där gäddorna börjar trilla in i lagom takt när de fått draget att komma lite längre och intagningen går i lagom takt. Eftermiddagen flyter på i maklig takt och vi fångar 19 gäddor och 5 abborrar med en topp på ca. 5kg.

Dag två börjar med att gänget är rejält försenade och att när de slutligen kommer så har tre av sex valt att göra annat under dagen så min båt blir tom. Kunderna menar dock att jag ska köra ändå och vill betala mig för att köra båten bakom deras andra guidebåt. Följaktligen åkte jag runt i en tom båt hela dagen 😀 Jag hjälpte till att leta fiskeplatser och fixa o ordna kring lunchen. Jag kunde konstatera att detta var en av de märkligare “guidningar” jag nånsin anlitats för.

Tomt i båten på guidning, guidar man då? Filosofera hade man ju tid med 😀

Innan jag åkte tillbaka med båten plockade jag upp min son Jakob så han kunde hjälpa mig fiska upp ett par abborrar till rökning för kundernas räkning till dagen efter. Jakob lockade upp en riktigt fin gädda på närmare 5kg på en lunkerjigg under abborrfisket!

Denna gädda kan ha varit personbästa för Jakob men det var så varmt så vi valde att inte väga den utan att snabbt låta den simma tillbaka!

Tack Peter för gott samarbete!

//Hasse

Leave a Reply