Nybörjarfiske med fina gäddor!

Fick återigen besök av lite yngre förmågor i båten i torsdags! Denna gång var det mamma Johanna som hörde om inte sonen Joel och hans kompis Frans kunde komma ut o fiska några timmar tillsammans med mig för att stilla fiskesuget och lära sig hur man fiskar från båt.

Efter en kort genomgång av olika beten så drag vi iväg på en lite längre förflyttning. På första stoppet så visar jag ett instruktionskast då Joel aldrig kastat med haspelrulle tidigare. Mer än så behövdes inte för grabbarna innan de får iväg sina första kast, kanske inte superlånga i början men innan dagen är slut så… 🙂

Även om inte de första kasten var superlånga så tar det inte mer än 10 minuter innan Frans fångar sin första för dagen. Det är en riktigt fin bit på hela 2,7kg som högg över hans Westin swim. Enligt Frans var det den första gäddan han fångat som han lyckats få att sitta kvar på kroken!

Frans med sin första och största på hela 2,7kg

Vi fiskar vidare och det småhugger och virvlar i vattnet av gäddor som attackerar men missar sina hugg. Vi flyttar oss vidare och kort efter vi börjat fiska av nästa spot så har Joel sin första på för dagen (och livet 🙂 ). En mycket proffsig drillning och gäddan landas i håven och får simma vidare efter fotografering och vägning.

Joel med sin livs första gädda! Grattis!

Vi fiskar nu på ett mycket grunt område och vi har massvis med hugg och det hörs både vow och ohh när gäddorna hugger nära båten så man blir lite skrämd av plasken. Frans lyckas lura flera gäddor att fastna tillräckligt länge för att vi ska hinna håva dom!

Sista halvtimmen testar vi jigga på lite djupare vatten och Joel krokar på en lite större gädda som han får kämpa med innan han lyckas styra upp den till båten. Fina 2,2kg väger den och det är det sista vi hinner fånga innan det är dags att möta upp de vuxna vid bryggan. Totalt fångar killarna 7 gäddor och en fin abborre under de tre timmar vi var ute, snyggt jobbat!

Joel fångar stort på djupet!

Återigen imponerad av att två nioåriga grabbar orkar fiska i princip oavbrutet i tre timmar. Korta stopp med lite gofika och så fiska igen. Att de tyckte det var roligt var det ingen tvekan om de ville stanna kvar tills solen gick ner. Vem vet om jag inte skulle hitta dem i båten i fullfärd med att fånga gammelgäddan fortfarande om jag inte lämnat av dem…

Tekniken övades upp så pass att de vågade stå tillsammans i fören och kasta!

Tack för en rolig tur!

//Hasse

Leave a Reply