Melker och Niklas levererar!

I måndags morse kom Niklas Rajamäki tillsammans med sin son Melker med mig ut på en halvdags guidning. Vi började kort med att gå igenom olika typer av beten och drog ut på lite djupare vatten där vi plockade på lite varierade gummidrag. En bit in på driften hade Niklas ett första hugg men det dröjde nästan en timme innan första gäddan bet på. Då var det dock en riktigt bjässe på hela 6,7kg och 101cm som bet över en Westin swim 10cm i gösfärgen. Lite chockade över den stenhårda öppningen så drog vi vidare till nya vatten.

6,7kg och fina 101cm!

Vid nästa stopp så hinner vi knappt ankra upp med elmotorn innan Melker har hugg. Efter några nafs sitter dagens första som simmar ända in i håven. Därefter drar Melker en serie med kontakter på nästan varje kast, som mest fyra kast i rad har han fisk som attackerar betet.

Melkers första för dagen!

Vi har ett par dubbelhugg och hinner se en gädda som är på väg att attackera ett bete väja undan när ytterligare en gädda i sin tur vill äta gäddan, spännande!

Melker med sin största för dagen 2,5kg och 73cm!

Lite snabb fika i båten medan vi puttrar till nästa stopp där det fina fisket fortsätter. Trots Melkers låga ålder (11år) så orkar han fiska hela tiden och dessutom helt utan trassel och trubbel. Fin teknik med varierad inspinningshastighet, start/stop och långa kast, mycket imponerande!

Rund o trind o välmående gädda! Samtliga gäddor fick simma tillbaka till friheten!

Innan dagen är slut så har Melker tagit hem antalsligan med 9 gäddor och pappa Niklas storleksligan med sin gammelgädda på 6,7kg (6 gäddor upp för Niklas). Tack för en supertrevlig dag, ni var mycket duktiga fiskare!

//Hasse

Leave a Reply