Snubblande nära nytt PB för Ricard.

I tisdags drog jag med mig Ricard och Cristofer Hedenström på gäddfiske tillsammans med Dennis Palin. Vi hade bestämt oss för kvällsfiske på i princip okända vatten för oss. Skönt när stämning är på topp redan innan fisket börjar och gliringarna haglar i båten. Ganska snabbt uppstår en Sverige- Finland tävling med Cristofer som draglok för team Sweden. Cristofer skördar snipor på sin McPike medans jag försöker reducera med min Fox Rage jigg.

Vi fiskar djupvassar och pelagiskt upp till 8m djupt och samlar lite hugg och smågäddor här och där. Ricard sveper bakvattnet efter båten med sina stora McRubbers och Pig shads. Efter att antal missade börjar Ricard leverera till laget och Cristofer kan ta det lite lugnare 🙂

Ricard kniper sin första!

När vi når ännu djupare vatten med branta berg o klippor så klipper Dennis en fin 4-kilos. Ännu lite längre ner i driften så hittar vi på riktigt stora stim med betesfisk som står från 16m upp till 5m . Här växlar jag o Dennis taktik o sätter på downsizebeten för att försöka lura både abborre o gädda. Taktiken lyckas bra tycker vi när båda abborrar och gäddor får syna insidan men Team Sweden kör STORA beten ut över djupet och blir belönade med en 93cm och 5,77kg tung gädda som Ricard kniper ute på 14m. En skön fight och en värdig fisk som var enbart 13g ifrån hans personbästa…

13g från personbästa…

Vi nöter på flyttar platser och byter tekniker. Täta gräsbälten och sund testas, vi får fisk överallt och på de flesta beten. I en lovartsvik har vi gäddbonanza med flera trippelhugg och lite finare storlekar i 3-4 kilosklassen. Abborrarna vill också vara med och leka och simmar i stora stim efter våra stora drag.

Dessa två högg i exakt samma ögonblick!

Efter lite båtsightseeing så styr vi kosan hemåt i det sista styrljuset och kan lägga till i båthuset med glada miner. Vi har lyckats få över 50 gäddor och tävling var rättvis med Team Finland som överlägsen antalsvinnare och Team Sweden som överlägsen storleksvinnare!

Tack för en underbar kväll! //Hasse

Leave a Reply