94 gäddor med gänget!

Härligt rolig dag igen med den årliga fisketuren! Det fina med en aktivitet som kräver lite förplanering (i detta fall att alla är lediga och på ön) är att man får hålla kontakten redan innan och “bygga” upp stämningen redan före man hamnar i båten tillsammans, i år hann vi med många skratt och tråkningar långt innan första draget landat i blöt.

Ett av dagens 4 trippelhugg!

Kim Virtanen, Dennis Palin, Johan Donning och Jan Aalto var årets besättning. Alla hade spått i kaffesumpen för att sia om vädret, tyvärr var det Jan som “gissat” rätt och förmiddagen bjöd på allt annat än trevligt väder. Delar av besättningen var plaskblöta redan efter en timme men alla kämpade på ända fram till lunch. Första fiskeställena var rätt hårt ansatta av grumligt vatten efter den hårda blåsten dagen innan. Detta till trots skakade vi fram 15 gäddor innan vi styrde iväg på tidig lunch.

Lättade över att få komma in i värmen!

Vi beställde hamburgertallrikar på Bastö bykrog och passade på att torka våra blöta kläder under en extra lång lunch. Lagom till regnet och vinden lugnat sig så drog vi iväg till nya fiskevatten. Direkt lite mer kontakter och klarare vatten. Snart hittade vi mönstret med riktigt grunt fiske och små jerkbaits alternativt blanka skeddrag för att få rikligt med hugg. På några få timmar fångade vi hela 60 gäddor. Spelade ingen roll vart vi åkte så small det på fisk direkt!

Dennis med en av dagens fina sommargäddor.

Middagen hade vi bokat in på Gastropub Bodegan i Eckerö. Varsin Fish ‘n Chips satt som en smäck medan vi satt inomhus och lät en störtskur blåsa förbi. Vi stannade på ett sista ställe efter middagen och det fantastiska fisket fortsatte och vi putsade till total antalet till otroliga 94 gäddor. Dennis korades som bäste fiskare med hela 27st på sitt samvete. Alla orkade fiska hela dagen och inte ett endaste drag förlorades och inga trassel att tala om, vilka proffs i båten!

Tackar ödmjukast för en underbar dag! //Hasse

Leave a Reply