Feelgoodfiske!

Drog ut på en heldagsfiske äventyr med mina vapendragare Anders, Hasse L och Dennis. Dagen kunde ha börjat trögt då Hasse L hade “sett” fel på klockan med en timme men med rätt prioriteringar så kom vi iväg otroligt snabbt och smidigt!

Vi började med att sätta båten i sjön och åka iväg och plocka upp Dennis. En riktigt fin morgon med ljumma svaga vindar bådade för en mycket skön dag på sjön. Vårt mål var just det, ha en riktigt skön dag! Vi hade bunkrat upp med 2,7kg kött för att säkra protein tillgången 🙂 Lite blandade drycker fanns också på kylning!

Hasse L med dagens första gädda.

När väl fisket börjar så var det Hasse L som visade var skåpet ska stå i andra kastet hade han hugg och sedan så fortsatte det så för honom tills dagens första var landad. En illgrön Rapala Peto 14cm var het ett bra tag innan vi kom till lite djupare vatten och skeddragen och wobblers började leverera. Dennis, Anders och Hasse L drog bra nog många gäddor innan den första fastnade för mig. Första kastet med en klassisk Swim Whizz så hugger det rejält och en lång pjäs på hela 100cm som inte riktigt hunnit käka upp sig ännu (5,9kg) fick syna insidan på båten lite hastigt för en fotografering.

Efter 2-3h fiske så börjar våra småa magar kurra och vi styr kosan hem till Dennis för grillning. Mycket trevligt sällskap och många skrönor senare har vi käkat grillade kycklingklubbor och vingar och varsina 250g hamburgare enligt Dennis numera inte så hemliga recept. “Lunchen” tog hela tre timmar men ingen av oss klagade då mat o dryck var av högsta kvalité!

Vi drog sedan iväg till ett helt nytt fiskevatten som jag aldrig fiskat på (dock guidat på för några år sedan) för att försöka lära oss lite mera om hur området ska fiskas på bästa sätt. På detta stället hade abborrgräset kommit mycket längre och där stod gäddorna parkerade. Hittade vi gräs på 2-3m djup så högg det, så i princip “bara” att leta rätt djup och sedan gräs för att få fisk 😉

Alla vi fångade var inte så stora, märkväl att den dock lyckats sätta alla krokar inne i munnen

Mycket nöjda, mätta o glada lämnade vi av Dennis på kajen och styrde hemåt i den lite friskare nordanvinden. Totalt fick vi 49 gäddor och några abborrar. En gädda över fem kg (5,9) och ett gäng mellan 3-5kg. Bästa betena var olika skeddrag och wobblers som flyttade mycket vatten, färgerna idag var sekundärt.

Tack för sommarens hittills bästa dag mina vänner!

Leave a Reply