Hektisk maj -fina gäddor!

Varit mycket på jobbet som lärare den senaste månaden med både Corona-distansundervisning, betygsättning och återkomst till skolorna med många nya direktiv att följa. Detta till trots så har jag hunnit ut på några fisketurer då jag har haft de flesta tisdagar lediga.

Början på maj är alltid en klurig tid att fiska gädda på då leken brukar vara i full gång och gäddorna som man kan fiska på är inställda på annat än att äta. Tidvis så kan det vara riktigt svårt att hitta på huggvillig fisk och antalet följare kan vara många gånger fler än de man lyckas lura till hugg.

Tur då att havsöringen brukar vara desto mer på hugget i början på maj. Vi har varit ut på tre öringsfisken (1 heldag/1 kväll och en tur med blandat fiske) och lyckades landa öring på 2 av tillfällena. Vi hade mycket kontakter vid samtliga försök och mängder med öringar vid en del av våra stopp. Det märks tydligt när öringen ställer om till att äta strömming, de simmar efter och busar med betena istället för att äta dem…

Nytt PB 8,0kg 100+ för farsgubben. Jakob ser lagom nöjd ut då den högg på hans bete två gånger strax innan 🙂

På gäddfronten så lyckades min far Elof fånga en 8,0kgs (Pb) under en dags skärgårdsfiske (samma dag fångade vi både havsöring och abborre!). Totalt har vi fått 129 gäddor i maj med toppar på 8,0kg, 7,5kg 6,98kg 6,4kg. I går drog efterleksfisket igång på allvar med hela 64 gäddor och 5 gäddor över 5kg i båten. Nu hoppas jag att coronaläget ska börja lugna sig så att man snart kan börja ha lite gäster med sig i båten igen!

Hör av dig om du och dina vänner/familj vill ut på ett fiskeäventyr så utlovar jag bra coronarabatter ett tag framöver! Från och med 6/6 så har jag möjlighet att guida alla dagar i veckan, välkomna!

Tag kontakt på +358 4573613353 eller hasse@donningfishing.com besök gärna vår facebooksida för senaste bilder/rapporter från vårat fiske!

Johan Danielsson tog dagens största när vi letade efterleksgädda tillsammans med MaPa fishingtem. 7,4kg!
Jan Aalto med en 95cm och 6,4kg som högg på en Bullteez.
Dennis med en skaplig efterleksgädda!
Pappa Hans Palin kunde han med, klassisk Atom gjorde susen!

Leave a Reply