Vårfisket fortsätter med bra fångster!

Jag har varit ut på ett par fisketurer under föregående veckan. På tisdagen hade jag med mig David Danielsson, Patrik och Jonatan Lehtonen ut på ett för mig ganska nytt vatten. Fiskekortsområdet stängde för lek på onsdagen så det här var sista dagen man fick fiska där innan 15.6.

Jonatan tog ganska omgående en gädda på första stoppet så vi fick en bra känsla direkt från start. Hans bete en rödsvart Svartzonker McRubber var klart betet för dagen. Generellt så var det rött o svart som fungerade. Fem timmar fiskande resulterade i 45 gäddor med 4 över 90cm men enbart 5,1kg på vikten. Kändes som gäddorna på denna plats hade lite sämre kondition än vad jag är van vid. Blir att åka dit nästa år också och se om det ser bättre ut då annars kanske någon fiskevårdande åtgärd vore på sin plats.

Till helgen drog jag och Dennis ut på en fem timmars tur på lite privata vatten med lågt fisketryck. Grym skillnad på aktivitet och storlek! Nästan omgående har vi kontakt med fisk och efter en halvtimme så krokar Dennis på en riktigt fin 104cm som väger in på 7,5kg den bet över en Pig Shad Jr i banan/cola. Några minuter senare får jag en prick 100cm och 7,3kg på min Shad Teez 27 cm (blå/silver). Vi fikar lite och njuter av finvädret och det fantastiska vädret innan vi fiskar vidare.

Dennis 7,5kg och 104cm

Dennis får ett samtal han måste ta och hälsar glatt till mig att varsågod att ta den stora nu… Sagt o gjort i kastet efter så ser jag hur en riktigt grov gädda smäller på samma Shad Teez som tidigare bara ett par meter från båten och jag får gasta till Dennis att det är dags han lägger på nu nu och håvar! Det är en riktigt fin gädda som väger in på 9kg prick med en längd på hela 109,5cm så med lite mera mat i magen hade den nog lätt kunnat passera det magiska tiotalet.

109,5cm 9,0kg

Vi passar på att utforska nya ställen med olika typer av bottnar och strukturer. Att vi inte får hugg eller kontakter gör inte så mycket när vi haft ett så enastående fiske tidigare under dagen. Vi hittar många spännande ställen som nog säkert kommer att leverera under andra tider på säsongen så det ska bli spännande att testfiska mera där för att se vad som händer!

Förutom dessa två lite längre turer så har jag passat på nån timme nu och då på kvällarna att åka ut och njuta av vädret när det varit möjligt!

100cm 7,3kg FET 🙂

Jonatan Lehtonen hade också riktigt bra fiske under lördagen då han var ut med Peter Selander och Johan Danielsson. Han mäktade med att få en supertjock 104cm som töjde vågen ända till 10,1kg. Grattis Jonti!

Leave a Reply