Gäddrally med Hedenströms!

Dag 2 med bröderna Ricard och Cristofer bjöd på ett riktigt roligt gäddfiske! Dagen till ära hakade fiskelegendaren Mats Fagerlund med ut i båten. Vädret bjöd på helt andra förutsättningar denna dag. Från att igår varit helgrått och lite regn och vind från söder så var himlen klarblå solen lyste starkt och vinden låg och vred från väst till nord under dagen. Gäddorna visade direkt vilket väder de föredrog då vi knappt hunnit fiska mer än någon minut innan vi har de första huggen och inom tio minuter så drillar Ricard upp den första för dagen. Brorsan Cristofer ville ju inte vara sämre han heller så krokar på en han med.

Vi fiskar från lite djupare vatten upp mot en djupkant med ett gräsområde och direkt har vi några gäddor till. Framtill 12-tiden har vi ca. 10 gäddor och när vi börjar diskutera om vi ska dra på lunch snart så börjar en riktig bonanza! Cristofer plockar på en lite mindre McPike och plockar gädda efter gädda. De flesta hugger precis vid båtkanten när han är redo att lyfta betet, han krokar föredömligt och lyckas landa i princip varenda en som biter på. Vi andra får någon strögädda men Cristofer äger tills Mats hittar dagens bete. Pig Shad 23cm Arkansas Shiner utklassar allt och alla, Mats som har haft en ganska trög morgon börjar få fisk på i princip varje kast. Beslutet om att skjuta upp eller helt strunta i lunchen kändes enkelt då gäddorna hade huggperiod deluxe!

Både Ricard och jag får klia oss i skägget och fundera över vad vi gör fel, de andra har gädda hela tiden men vi får nöja oss med lite hugg och tappade fiskar. När vi lägger en ny drift hakar Ricard på en Daiwa Duckfin Shad i Urume färgen och då lossnar det för honom också! Vi har 26 gäddor med två toppar kring 5 kilo när hunger driver oss till lunchpaus. Vi åker iland och riggar en lite grill och mumsar på god korv med bröd + tillbehör (Tack Ricard och Cristofer för lunchen denna dag!). Efter en halvtimmes paus rycker det i fiskenerven för att hinna ut och nån gädda till innan mörkret lägger sig och färjan ska passas för grabbarna. När solen börjat skymmas av träden kring vattnet så dör huggen ut och vi lyckas lirka upp nån gädda till på lite djupare vatten med nedtyngda jiggar innan vi är tvungna att ge oss för dagen. När man summerar dagen så skulle man inte kunna tro att det varit slutet av januari med vattentemperaturer på 1,6 grader. Vi har lyckats få 30 gäddor med en 89cm lång som största och massvis med fina gäddor omkring 3 kilos strecket. I kampen mellan bröderna denna helg så vinner Cristofer denna gång även om brorsan var ruggigt när att ta hem dag två! Tackar för två riktigt härliga dagar med super sällskap och bra fiske!

Leave a Reply