Rivstart på säsongen med bröderna Hedenström!

Det blev en rekordtidig säsongsstart på 2020. Bröderna Ricard och Cristofer Hedenström hörde av sig och undrade om det fanns möjlighet till guidning i januari. I och med att inga isar har lagt locket på så gick det alldeles utmärkt!

Lördagens fiske drog igång med det första ljuset lite innan nio på morgonen, vi åkte direkt ut på ett betesstim som jag letat upp dagen innan. Redan efter ett par minuter har vi de första känningarna men gäddorna är extremt försiktiga, det blir knappt synbara märken i gummibetena som attackeras. Med enbart 1,6 grader i vattnet så förstår man att de är lite slöa, men att det skulle dröja nästan 4 timmar innan vi fick den första gäddan för dagen trodde vi nog inte.

På förmiddagen åkte vi runt på lite längre förflyttningar och försökte hitta aktiv fisk i vikar och vassar. Stendött, det enda vi hade kontakt med var en bättre abborre som simmade efter en Guppie Jr. I en ny vik hinner vi bara starta den första driften innan en madam reagerar på min 14cm:s Fox Rage jigg, mitt i ett vevstopp tre meter från båten så känner jag ett knäpp i linan och hinner sätta mothugget denna gång. Rejäla huvudskak och en ordentlig rusning så slirbromsen fick bekänna färg. Ricard håvar föredömligt årets första gädda! En mycket vacker pjäs på 102cm och 8.12kg, vilken start på året!

När vi fortsätter driften drar både jag och Ricard varsin gädda inom 5 minuter. Jag byter till en Westins jätte 19cm i gäddfärgen och i tredje kasten hugger det det försiktigt i andra ändan av linan. Trodde inte det var en bjässe men när vi ser den från båten så ser vi att den var lååång! Ricard sveper in den i håven och den har riktigt fin ryggbredd! 111cm och 9.32kg mäter den in på och lyckan är total i båten, bara guiden som skäms lite grann över att ha knipit två grisar mitt framför ögonen på gästerna 🙂

Vi fiskar ända in i kaklet så det är nästan kolsvart ute innan vi lägger till vid bryggan. Vi har känt mängder med försiktiga hugg men inte lyckats kroka mer än 7st fiskar under hela dagen. Cristofer och Ricard har trixat, lirkat, riggat och viktat. Inte ett trassel på hela dagen (Förutom guiden då… 🙂 ) och inte ett knyst om sjuka ryggar eller trögt fiske, vilka kungar! I betesväg testades många beten, allt från riktigt stora Gator Gum och McRubber The pelagic till små 7cm G’Bump och Lunkerjiggar. Imorgon kommer rapport på hur dag 2 gick, det utlovas massvis med action 😀

Ricard med den första för dagen!

Leave a Reply