Lite sommarledigt, skolstart och älgjakt!

Har tagit mig lite sommarledigt innan skolan drog igång igen och har “bara” gjort tre körningar sedan den senaste uppdateringen.

Först ut var Nils från Tyskland som var ute på norden turné med sin fru och snart ett åriga son. Nils hade shoppat upp sig på lite ny utrustning när de var i Stockholm och grejerna kom definitivt till användning. Redan på första driften har han en massa kontakter och hinner knipa 3st gäddor innan vi flyttar vidare.

Vi ställer om lite så vi fiskar med beten som också kan locka abborrar. Mitt i dagen har vi en riktig slöperiod då det enbart är någon enstaka abborre och gädda som följer men inga ordentliga hugg. Efter lunch så ökar vinden och vid nästa ställe så har abborrarna slagit på “feeding-mode”. Riktigt kul med ett abborr-rally! Några åker i sumpen och Nils är riktigt nöjd över att ha lite mat till familjen när vi styr tillbaka till bryggan vid campingen. Tusen tack Nils för en fantastisk dag, hoppas det nappar bra under er fortsatta resa i Finland, Norge och Sverige!

Andra gänget var ledningsgruppen för Solina norden. De var 9 st som bokat in en fisketur och matlagningskurs med Micke Björklund. Planen var att ta med de abborrar vi fångat och sedan tillaga dem tillsammans med mästerkocken!

Heidi med dagens första

Första stoppet var abborrarna inte på G utan vi fick enbart en liten rackare samt en gädda. Nästa ställe såg vi direkt att det kryllade av abborrar men de var verkligen svårflörtade och vi lyckades enbart kroka några stycken. Jonne som körde andra båten valde att åka iväg till en gäddvik för lite action och jag styrde också iväg mot gäddorna ett tag där Adam började visa klass! Tre snabba gäddor och ett par hugg senare så styr vi tillbaka till abborrstället! Nu var goda råd dyra då det återstår ca. 30 minuter fiske innan vi behöver styra mot Kastelholm och Smakbyn. Jag lirkar lite med ett eget spö och hittar tekniken för dagen.

Snabbt berättar jag för gänget att de behöver låta betet sjunka helt till botten och sedan sakta, sakta lyfta lite och sedan upprepa. Vid varje lyft så behöver man blixtsnabbt vara redo att göra motthugg då de försiktiga abborrarna snabbt spottar ut betet.

SMACK, Adam lär sig snabbast och drar ett gäng, Heidi, Johan, Anna och Hanne drar tillsammans får ca 25st innan vi lite försenade måste styra mot restuarangen. Tack gänget för en skön dag med kanonstämning, jag är säker på att krubbet blev mycket gott!

Tredje turen så var det Fanny och Zaid som turistade på Åland och kom spontant på att det vore häftigt med en fisketur! Ingen av dem hade fiskat med kastspö tidigare vilket inte gjorde någonting då de efter några korta trevande försök i början fiskade som bara den! Fanny drog hela fyra gäddor själv och Zaid var gentleman och fångade en för sig själv! Kort och härlig fisketur med bra drag!

Nu väntar en tur upp till Norrland för lite älgjakt innan säsongen susar igång rejält! Har körningar alla helger fram till slutet av oktober så det riktigt roligt!

Screaming Reels! //Hasse