Flera turer, nya och gamla kunder

Fiske är något man kan göra i princip överallt. Därför kanske det inte är så konstigt att när man är ute o reser passar på att ta en fisketur. Det gjorde familjen Garry ifjol och det var så bra och roligt att de kom igen detta år. Teamet denna fisketur var Fiona med sonen Sam samt Fionas syster Heather med sin bättre hälft Tony.

Fokus var på gädda och Sam o Tony var sjukt taggade. Första timmen kommer det enbart någon ströfisk men efter jag peppat på dem lite att veva snabbare så börjar det tjonga till i betena! När grabbarna var varma i kläderna så tog tjejerna och satte igång de med.

Det blev riktig kanondag med några bonus abborrar och hela 39 gäddor där Tony var “värst” med hela 19st själv. De riktigt stora var inte på G men en 80cm lyckades vi lura i alla fall.

Dagen efter körde jag halvdag med Patrik och sonen Alfons från Borgå. Där hann Alfons dra ett par snabba innan pappa Patrik slog till med dagens största på 91cm! Alfons ville inte vara sämre och fiskade som en galning de fyra timmarna vi var ute. Han lyckades slå sitt PB två gånger under tiden, 80 +81cm 3,34kg lyder hans nya PB! Innan vi fiskat klart så landar Alfons hela 14 gäddor själv och pappa hälften så många 😉

Tredje dagen på raken ute så hade jag med mig Olle och Carl ut på lite blandfiske. De ville lära sig lite om Ålandsfisket och hade hyrt en stuga med båt men ville ta en guidad dag först för att komma igång. När jag hämtade upp dem från bryggan så började vi direkt att gå igenom de olika platserna som abborren och gäddan kunde stå på och var de olika gränserna för fiskekorten gick.

Fisket kom igång lite trevande med några hugg och små nafs innan Carl drar dagens första på en White Shiner Pig Shad. Carl hinner med en till innan Olle drar sin första.

Efter en liten flytt så hugger gäddorna på lite bättre ett tag och jag drar på lite abborrgrejer på ett spö o börjar fiska själv. Det brakar på både gäddor och abborrar så det tar inte länge innan både Olle o Carl byt till abborrspöna :). Fem matabborrar får syna sumpen i väntan på middag.

Sista stoppet för dagen tipsar jag om buster II och sätter på en på Olles spö. Jag kastar ut en likadan och ska visa hur man ska fiska hem den när det hugger på mitt och även på Olles… Snabbt som sjutton så sätter jag in Carl på hur jerktekniken ska köras och så blir det ett riktigt rally med hugg i princip varje kast! Minns inte exakt hur många gäddor det blev men jag tror att den som fick mest hade 19st!

Denna fina gädda lyckades Carl få en av de dagar de var ute o fiskade själva. Grattis till nya PB:t 96cm 6,7kg!

Idag har jag varit ut med tre herrar på en halvdags fiske. Tapani, Timo och Urs blev avsläppta av sina fruar för lite fiske efter abborre och gädda.

Lite ringrostiga så börjar herrarna med lite kortare kast men redan inom en halvtimme så flyger betena all världens väg. Abborrarna bite på men enbart de små rackarna. Jag byter rätt mycket beten innan Urs hittar rätt med en ABU Mörrumspinnare och Timo börjar dra gädda på en liten Westin Swim.

Efter en kopp kaffe och lite vila så byter vi spot och där börjar Tapani leverera med två snabba gäddor. I den något starka vinden så nappar gäddorna bra längs hela sträckan vi fiskar på. Lite möra i benen av allt gungande så flyttar vi på nytt till lugnare vatten. Även här var fisken hemma med några abborrar till och ett gäng gäddor.

Sista stället är nära till där de ska släppas av och vinden trycker på och gäddorna och någon lite bättre matborre hugger! När damerna ringer o säger att de väntar vid bryggan så avbryter vi fisket och möter upp nere vid en hamn. En gädda och några abborrar hamnar på middagsbordet och resten har fått simma tillbaka.

Tack alla för fina dagar i gott sällskap!

/Hasse