Sommarfisket fortsätter

Har denna vecka hunnit ut fyra gånger med olika kunder och dessutom har vi hunnit ut o kika på alla fina skepp som är med i Tall ship races. Jag skrev redan om Johan och Arvid som jag fiskade med i tisdags ute i skärgården.

I måndags så kom familjen Back på besök med 5 personer efter ha stigit av färjan från Nådendal. Vi drog ut i 4 timmar och alla tre barnen och Pappa Peter drog fisk. Peter var så ivrig så jag tror att han hann med hela 13st innan vi var klara 🙂 Roligt var också att Noah 4år lyckades drilla in ett par gäddor! Totalt var det 20 upp på lite mindre än en halvdags fiske.

I torsdags gästades jag av några från byggföretaget Andersson & Bivegård Byggare AB då de hade sitt årliga Ålandsbesök. De hade hyrt ett större hus i Mariehamn och gänget som bestod av totalt 8 pers gjorde olika aktiviteter under dagarna. Philip, Alexander och Johannes som var förtrupperna hade en dag extra till att åka ut på eftermiddagsfiske med mig!

Alexander hade aldrig fångat en gädda men efter lite trixande så lyckades vi kroka på hans två första! Philip och Johannes hade en sjukt tight tävling om vem som skulle dra hem flest då de ända in till de sista fem kasten låg helt jämnt med 5-5 men Philip lyckades dra en på näst sista kastet och tog hem segern med först och flest! Totalt blev det 16st

I lördags morse plockade jag upp Emil med pappa Henrik från hotellet i Mariehamn och så drog vi ut på 3h fiske. Planen var att Emil skulle få fånga sina första gäddor då fisket dött ut rejält kring sommarstället i Stockholms skärgård. Som vanligt så börjar kasten lite trevande när man är ovan men inom kort så var de tillräckligt långa för att nå in till strandkanten där dagens första låg och lurade! Emil drog en gädda på dryga kilot på en Rapala Peto!

Vartefter tiden går så hinner Henrik få sin första efter några missade hugg. Emil kastar på och när kastarmen tryter så kastar jag ut och han vevar in. Det blir en fin kombo då han krokar på en gädda till. Även guiden får lite fisk denna dag och har även ett gäng abborrar som intresseras sig av draget.

I en vik så byter Emil till en Mörrumspinnare och på andra kastet så hugger det en abborre. Pappa Henrik är inte sämre han heller utan krokar på en 30+ borre på sin Peto! Vid nästa stopp så har Emil finslipat tekniken och kasten blir mer än dubbelt så långa. Det ger resultat då han drar flera gäddor själv och huggen duggar tätt!

Innan vi är iland så har Emil dragit 4 gäddor själv och vi har hela 14 upp!

Jag hann besöka några av segelfartygen som låg vid kaj i Mariehamn under deras anlöp till Mariehamn under kvällarna ons-fre. Efter lördagens guidning med Emil och Henrik så drog jag upp båten på trailer och körde mot Mariehamn där jag sjösatte och hämtade upp min mor o far. Sonen Jakob och frun Kicki var också med när vi cruisade runt de fantastiska fartygen som lämnade Mariehamn för vidare tävling ner till Gdansk.

Inkommande vecka ser det ut att bli lite skärgårdshäng i början av veckan med familj o vänner innan det är tre guidningar på G torsdag-lördag! Passa på att njuta av det varma härliga vädret nu!

//Hasse