Mikael o Mikko på kvällsfiske!

Mikael o pappa Mikko hade hyrt stuga och fiskat några dagar själva. Området de bodde vid hade fått riktigt kallt vatten och blåsigt så fisket blev resultatlöst efter några dagars fiskande. Mikael skrev mig ett mail och med ett löfte om gäddgaranti så bokade de in följande kväll innan de skulle åka tillbaka till Helsingfors.

Vi möttes upp nere vid rampen där vi bytte om till flythalare och puttrade ut till de första platserna. Temperaturen var hela 6 grader varmare här än vad de haft i vattnet vid stugan! Jag berättade lite kring hur vi skulle fiska, att viktigaste knepet var att fiska långsamt för att locka till hugg! Det tog ett tag men efter att jag plockade en med stora Rapala Peto firetiger så låter jag Mikael testa den och på första kastet så smäller det igen. När de väl sänker takten tillräckligt och har långa vevstopp så börjar huggen ramla in. Vi glider längs en 4-m kurva och får lite napp med jämna mellanrum. Mikael drar en 5,2kg på 94cm och Mikko en 4,5kg 90cm!

Innan kvällen är över så har vi landat 14 fina gäddor med i huvudsak Rapala Peto och storm seeker shad! Tack killar för en skön kväll!

/Hasse