Alandia på eftermiddagsfiske med matlagningskurs!

Jenny på Smakbyn hörda av sig och hade ett gäng fiskesugna matlagare på G. Jag och Patrik från MaPa mötte upp gänget vid Lemströms kanal då det just nu inte går att komma igenom kanalen då den och bron renoveras. Från och med 1 juni så ska det gå bra att köra igenom kanalen igen om man bara är lägre än 3,3m då bron inte kommer att kunna öppnas pga. renoveringen.

Gänget som alla arbetar på Alandia bolagets ekonomiavdelning var Anette, Björn, Eeva, Hanga samt Thomas, Rasmus och Matias. De fyra första fiskade i min båt och de andra tre i Patriks. Vi diskuterade helt kort förutsättningarna för eftermiddagen och kvällen och snart kokade det ner till att de flesta var sugna på att testa fisket efter havsöring trots att det kan vara knepigt att få dem att hugga så här sent in på säsongen.

Vi inleder med att fiska av ett område som ligger i lä då den sydliga vinden drar rätt hårt och det är bra att få komma igång med kastandet innan båten börjar gunga. Vi täcker av en lång sträcka och möter upp Patriks båt på mitten där det konstateras att de fått en fisk. Inte en öring eller någon annan vanlig fisk utan en id som har tagit betet!

Tiden flyger iväg när man letar öringar och vi styr mot en udde för att se om vi kan hitta huggvillig fisk. Både Anette och Björn har fisk på men de kliver av innan vi hinner se vad det var för spännande! När vi kommer i lovart så blir det tuffare att fiska då båten gungar och kränker. Alla kör på och vi byter beten och taktiker mest hela tiden. Patrik fiskar ganska nära men väljer att sista halvtimmen dra till ett annat område och glad är vi att han gjorde det för de hann med konststycket att fånga både en öring och en gädda på den korta tid som var kvar.

Rasmus med sin livs första havsöring!

Öringen lyckades inte nå upp över 50cm strecken så den fick simma vidare men gäddan däremot var en perfekt matfisk så den fick åka med till Smakbyn för tillagning!

Tusen tack hela gänget för en trevlig kväll!

/Hasse