Hög medelvikt och nya PB:n

Häromdagen hade jag med mig Villy Ivarsson med sin pappa Peter samt Elis och Liam Sundberg. Jag hade plockat ihop två olika par som hade fått presentkort på guidning för att “fylla” båten. De hade alla samma mål, stor gädda! 🙂

Då målsättningen var stor gädda så var jag ju tvungen att fråga upp hur det såg ut med de olika personbästa de hade. Grabbarna Villy, Elis och Liam låg hyfsat nära varandra med PB:n kring 4kg (lite under lite över) och Peter hade en 10+ så vi konstaterade glatt att han skulle få det klart tuffast att slå sitt PB.

Efter att ha åkt ca. 15 minuter så kom vi fram till vår fiskeplats för dagen. En större vik med varierande djup och mycket växtlighet. Dagen innan så hade jag och Dennis Palin varit ut o rekat på en annan plats och konstaterat att det verkade vara mest action på 4-5m vatten så denna dag styrde jag ut båten till 5-meterskurvan och satte i elmotorn. Gänget hakade på lite olika beten och satte igång. Efter några små förflyttningar in mot 4m så hamnar vi på en ankring där vi får flera fiskar. Både Liam , Elis och Peter öppnar kontot med firrar på sina Buster Jerkar. Villy har flera hugg och har ett par på ett tag men de släpper alla och det kan vara så att krokarna på hans Guppy var lite för små för att fastna i gäddkäftarna!

Vi gnuggar varje stopp ca. 10 minuter och det är inte direkt så att gäddorna flyger upp i båten men de ramlar på i lagom takt och jag blir nästan lite svettig av allt avkrokande :). Första för dagen att knäcka sitt PB är Liam med en 5+ fisk. Det visade sig inte vara sista PB ökningen för dagen för Liam. Peter har god lycka med sin buster i Punkargojan färgen och drar först ifrån i antal innan de andra vaknar till med mothuggen!

Liam med dagens tyngsta pjäs på 5,7kg och 95cm! Grattis till det nya PB:t!

Villy står och drillar en bättre fisk som ser riktigt lång ut när den plötslig kliver av, surt då det helt klart varit PB för honom. Elis däremot har mera flyt och krokar på ett nytt PB på längd på 90cm. Något senare så ökar han istället sitt vikt PB med en upputsning med 100g till 4,2kg.

Elis med sitt nya Gädd PB på 4,2kg!

Vips så har några timmar susat förbi och hungern har börjar riva i våra magar så vi drar iväg till en skyddad strand där jag riggar i ordning en liten grill för dagens lunch: Korv m. bröd! Medan vi väntar på att glöden ska ta sig så passar grabbarna på att fiska lite grann och Villy som riggat upp abborrspöt har en riktigt fin borre som är på ända fram till båten.

Guiden håller i en av Villys fina gäddor!

Mätta o belåtna så styr vi ut på mera fiske. Det var helt klart trögare efter lunch även om vi hade kontakter så var de inte lika aktiva och högg inte lika aggresivt som innan. Villy har t.ex. en riktigt fin gädda som är på hans Buster i Smurffärgen och småhugger och nafsar flera kast efter varandra men som bara inte går att kroka då den bara touchar beten vid varje utfall.

Guiden försökte fånga abborre men fick en 99cm och Liam med en fin 4+ i dubbelhugg!

Vi glider längs 4-5m djupkanter och har strökontakter och under två timmar så får vi 6st gäddor. Sista halvtimmen brakar det loss igen och huggfrekvensen ökar markant! Det är dubbel o trippel hugg med fina storlekar. Känns ett tag som alla gäddor är i 4-kilos klassen! Villy som byter till abborrspöt får tre 4+ gäddor efter varandra som är tufft att drilla in med den lätta utrustningen. När vi väger dem så är de ynka 200g under hans vikt PB men den sista han drar för dagen är 94cm och längd PB!

Snubblande nära PB för Villy!

Vi styr tillbaka till hemmarampen mitt under brinnande Bonanza då jag hade en tid att passa och tiden för dagen är slut! Under färden konstateras att alla har fått 10 eller fler fiskar under dagen och att det kommit upp 6st nya olika PB:n på vikt och längd. Dagens Topp-5: 99cm, 99cm, 97cm, 94cm, 90cm. Vilket ger ett fin summa på 479cm!

Snyggt jobbat gänget och varmt välkomna åter!

/Hasse