Billy och Tobias drar varsitt PB!

Helgens gäster bestod av Billy Andreasson med svågern Tobias Thydén. Billy hade fyllt jämnt och Tobbe med fru hade förgyllt hans dag med en fiskeresa som gåva!

Under våra två dagar så han vi testa gädda, öringsfiske samt lite bonusabborrar! Billy är mest van att fiska Mälaren och där är man inte jätte bortskämd med antal och klartvatten. Dag 1 så har vi superklart vatten och huggvilliga gäddor! Tävlingen är ett faktum och Billy tar dagens första gädda på en Westin swim. Tobbe tar inte länge på sig att kontra på sin Rapala Peto.

När vi glider in ett lite större grundområde så brakar det loss och det kommer hugg efter hugg och det är fler än en gädda efter dragen i princip varje kast. Fångsterna rullar in och Billy kopplar greppet om antalspoängen. Innan lunch så har Tobbe nästan kommit ikapp och innan dagen är slut så har de lyckats fånga precis lika många gäddor 🙂

Mitt på dagen så har vi planerat att söka havsöringen och återigen så var det tomt på de vikar vi sökte i, inte bara på fisk utan också varmt vatten. Högsta temperaturen vi kom upp i var 4,2 grader jämfört med nästan 7 i gäddvikarna.

Första dagens största går till Billy med 3,6kg och 82cm.

Dag två startar vi lite senare och vi har klarblå himmel och säsongens bästa väder under guidning! Nu fiskar vi mera inomskärs och vattnet är inte lika klart och vi fiskar mellan 2-6m till skillnad från grundfisket igår. Billy börjar med en Westin Swim och Tobbe med en Seeker Shad i abborrkostym. Det tar 15minuter innan första hugget, men vilket HUGG! Knakar i spöt och skummar i ytan när en 106cm lång och 7,3kg tung gädda vältrar sig in i håven! Nytt PB på längd för Tobbe!

Billy byter över till en Seeker shad i gult och han börjar fånga fisk han med 🙂 Vi söker sakta av stora ytor och har kontakter lite varstans. Ibland går det längre perioder utan kontakter för att sedan på gäddmanér smälla på flera stycken på en kort tid. Storleken är överlag bra och ett antal 80+ fisk landas. Flera gånger är Billy när sitt PB på 4,5kg men vågen stannar på strax där under.

Vi pausar för lunch i strandstenarna med lite kolbulle och konstaterar att vi har även idag ett fantastiskt fiske. Billy hinner till och med ta en från stranden precis från lunchbordet :). Mätta o belåtna styr vi till ett närliggande område. Jag har inte hunnit fiska här så mycket än men jag har hitttat ett par spottar som brukar ge fisk. Denna dag så levererar det inte men då vi driver bort ett par hundra meter så börjar Billy dra fisk som en robot. Han drar tre på tre kast och hans “säker shad” börjar se sliten ut…

Boom! Billy drar mothugg drillar en gädda som kommer djupt och vips så har vi landat hans nya PB på 5,5kg och 95 cm! Snyggt!

Vi kör på de sista timmarna med en jämn ström av gäddor och jag drar på en abborrjigg och fångar 5st fina abborrar med en topp på 640g. Ska bli kull att fiska lite mera abborre i detta område! Dagen ger en topp five på fina 473cm!!

När vi summerar ihop de två dagarna är grabbarna fantastiskt nöjda och har krossat sitt antals-PB och de kommer hem med varsin PB gädda i minnet! Det låter som jag har återbesökare på G i höst eller till nästa år :D. Varmt välkomna åter ni fiskar med stil!!!

//Hasse