Veho bil & Ydre skåp drar 100+

I lördags fiskade jag & Dennis med ett gäng från Veho bil & Ydre skåp. De hade bokat ett helt paket med både hotell & mat samt guidning. Jag har guidat Peter Nordlund från Veho bils anläggning i Smista en gång tidigare, då vid efterlekstid så det var lite nya förhållanden eller vad säger du Peter?

Vi plockade upp 7 ivriga fiskare, Peter, Patrik, Johannes, Örjan, Niclas, Fredrik och Viktor nedanför hotellet vid bryggorna. Vi körde lite gemensam info där vi gick igenom förutsättningarna med stigande vatten, kallt som sjutton och ostlig vind samt att vi hade haft trögt fiske dagen innan…

Med det sagt delade vi upp oss och började på våra förutbestämda startplatser. Min plan var att börja grunt och fiska mig vidare i gräset ut mot djupare vatten för att försöka lokalisera var de hungriga gäddorna var för dagen. Det hann knappt gå 10 minuter innan Johannes drog en första fisk på 60+. Otroligt skönt att de verkade vara lite mer på hugget :).

Dagens GRIS på 109cm 😀

Vi fiskar i tätt gräs och det är svårt att få dragen igenom all växtlighet. När jag styr ut mot lite djupare vatten så drar Johannes på sin andra gädda för dagen. Den är tidigt upp i ytan så jag antar att den inte är så stor men då den närmar sig båten så går den djupt. Jag står redo med håven och upp kommer en riktigt fin gädda! Ännu större och finare blir den när jag lyfter upp den och man kan se dess fulla längd. 109cm lång och 7,7kg så det är en av de längre fiskar vi fått under guidning under året! Lite lätt då den inte är så grov över ryggen.

Peter börjar bli en van Ålandsfiskare!

Så roligt att fisken äntligen valt att börja käka lite grann :). Vi fiskar på ett par timmar fram till lunch och vår båt är i ledning när vi åker iland för att äta. Dagen till ära så är det återigen en god pytt i panna, denna gång tillredd av Leif på Bastö Hotell! Efter välbehövlig vila och uppsnack så har grabbarna i Dennnis båt (Patrik, Peter och Viktor) mycket bråttom ut o fiska igen för att försöka slå oss i både antal och storlek!

Patrik med en av de 17 de drog upp!

Båda gängen åker till nya ställen och båda hittar fisk. Vi står i lite lä för den hårda vinden när både Fredrik och Örjan börjar leverera fisk! Fredrik på en gäddfärgad Westins jätte och Örjan på en rödsvart STORM wild-eye. Niclas och Johannes drar fisk de med och när vi möter upp gänget för att fiska jämsides sista 20 minuterna så visar det sig att vi har 18 och Dennis båt har 17 upp. Efter spännande sista kast där enbart ett par abborrar hugger så kan vi glatt konstatera att det var Johannes dag! Han lyckades dra de tre största fiskarna för dagen med 109cm, 86cm och 84cm på topp tre och dessutom flest egna noteringar på 8st.

Tusen tack hela gänget!

Dags att fira dagens vinnare!

//Hasse & Dennis