Trögt kallvatten fiske…

I våras när jag var på sportfiskemässan pratade jag med Anders Eriksson som funderade på att ta med kompisarna på lite Ålandsfiske. De gjorde slag i saken och bokade in en långhelg torsdag till söndag med både boende, färja och guidning.

De mötte upp mig & Dennis på fredag morgon vid 10-tiden. Jag hade haft båten i garaget över natten men Dennis hade fullt upp med att knacka bort all is ur sin båt denna kalla morgon. Kall och hård ostlig vind utlovades med fallande vattennivå… Mycket osäkra förhållanden så både jag och Dennis kände att detta kunde bli en tuff dag.

Grabbarna kom färdigt klädda i flytoveraller och var taggade till tusen. Jag hade äran att ha Klasse, Mats och Anders S i min båt. Dennis körde med Anders E, Thomas och Håkan i sin. Tävlingen var de fem längsta sammanräknade och priset var att slippa laga mat första kvällen, de hade även med ett litet guidepris som skulle delas ut till dagens bästa guide 😉

Första stoppet var en vassvik som vi fiskade av från varsitt håll, här drog Dennis klart det längsta strået då de lyckades dra 2 stycken på sin drift medan vi drog noll… Vi körde vidare ut mot öppet och klart vatten och där tog det inte länge innan Mats satte dagens första på en Westin Swim i skitmört färgen! Sen var det Mats som dominerade fram till lunch med tre gäddor upp innan lunch. Visserligen hade de andra i båten också kontakter med de kluriga gäddorna lyckades slingra sig loss innan innan de landades.

En lite längre körning hem till mitt båthus för lunchpaus med klassisk pytt i panna på Muurikan. Snacket gick som vanligt högt och Anders E var klart stressad över att han ännu inte landat någon fisk…

Efter lunch fiskade vi på som sjutton och trots att det var trögt så kom det någon gädda och bet på, inte alltid som vi lyckades landa men tillräckligt för att veta att de fanns där och lurade. Vi hör ropen från andra båten när det håvas. Nu var det Anders som äntligen fick fisk sa gänget i min båt. Det visade sig vara Thomas som landat sin livs största hittills, en riktigt fin 97cm på 5,08kg som högg på en Bullteez. Snyggt Thomas!

Thomas i motljus med sitt nya PB! 97cm kärlek 😀

Vi kör på en timme extra men har bara enstaka kontakter innan vi styr båtarna mot kaj! Denna dag har min båt dragit längsta strået men en topp 5 på 318cm och en 83:a på topp. Dagens fisk var utan tvekan Thomas och dagen till ära blev jag utsedd till bästa guide, kanske inte för våra fantastiska fångster utan för att det var min födelsedag 😉

Tusen tack för ert hårda arbete, dagen efter kämpade ni på om än hårdare i mindre båtar på tuffare vatten i hård blåst, ni är grymma!

//Hasse