Bomansons & CO går all-in!

I lördags gästades båthuset av 11 glada fiskare från Bomanson & CO – “Rör det rör, rör det Bomansons!”. Gänget kom med taxi från Mariehamn och hoppade glatt i de framlagda flytoverallerna då det var riktigt friska vindar som gällde.

Till min hjälp hade jag Dennis Palin och David Ståhlman som körde varsin båt. Vi hade samlats en timme innan start och käkat lite guidningspytt i panna och snackat igenom hur vi skulle lägga upp fisket. Då vinden var såpass hård så fick vi justera planerna utefter vinden så en del fiskeplatser fick väljas bort.

Gruppen delades in i tre lag med 4-4-3 fördelning och i min båt fick jag äran att ha William, Johan, Emil och Tobbe. Vi hade bestämt innan att jag och Dennis skulle börja fiska djupt och att David skulle dra ut till lite grundare vatten. Jag var inställd på att få börja håva direkt då fisken varit djupt dagen innan och mycket aktiv. Tji, fick jag då vi inte ens hade ett pet på våra grejer efter vår första drift.

Vi styr iväg till ett något grundare område med ca. 2m djup och lite gräs som ligger på botten. När Johan sätter på sin Buster Swim i färgen skitmört så hittar han nyckeln för dagen. Första ordentliga hugget för dagen och vi kan håva in en 85:a, snyggt Johan!

Johan levererar sin andra gädda på kort tid!

Kort därefter så smäller det riktigt kraftigt på Emils Rapala Peto men trots ett gediget mothugg så släpper gäddan direkt… Nån minut senare så blixtrar Johan till igen med en 79:a. Detta skulle visa sig vara Johans dag idag! När de 4 fisketimmarna var till ända så har det varit generellt trögt med bäst fiske i vår båt med 5 noteringar och en total på 242cm till mitt lag på topp tre längsta gäddorna!

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig i den hårda vinden 😀

Vi samlas i land i båthuset och det mumlas och ljugs friskt mellan lagen. Lite oroliga är mitt gäng när Davids båt kommer iland och med glada miner konstaterar att de fått riktigt bra!

Micke är en klippa som hjälper! Jag och Kicki hade förberett och Micke fullbordade 🙂

Då gänget bokat både middag och poolhäng så hade jag ställt i ordning både grillen och Muurikan nere vid båthuset. Till gästernas förvåning så kliver Michael Björklund ner från huset och börjar kocka 😀 Jag och Micke är väldigt goda vänner och då han är en mycket upptagen man så brukar vi planera in våra gemensamma middagar lååångt i förväg. Denna gång hade gänget från Bomansons tur att Micke skulle käka middag hemma hos mig och han kom och hjälpte mig med krubbet! Tusen tack Micke, jag vet att gänget älskade maten du gjorde och de tyckte det var trevligt att få träffa dig!

Micke tackar för sig och vi drar igång prisutdelningen!

När den åländska Entrecoten var grillad och de Muurika stekta klyftpotatisarna och spetspaprikan var klara så tog gänget för sig av läckerheterna! När väl alla fått sin mat och Micke tackats av så hade jag en liten prisutdelning där Johan fick dagen till är ett Westin Swim i skitmörten kostym och vinnarlaget en flaska bubbel att dela på! Det delades också ut tröstpris i form av en shot Jäger eller Diplomatico till de stackars få som inte fått upp någon fisk 🙂

Gänget satt kvar och diskuterade och myste nere i båthuset i några timmar innan de knallade upp till mitt hus där loungen med bastu och poolerna finns. Vi hade pimpat lite grann med eldfat och marshaller som så länge de brann lyste upp området i höstvindarna.

Under kvällens lopp är jag ut och hälsar på badgästerna några gånger för att se att de har det bra och för att fylla på eldfaten och tända upp utblåsta marshaller. Det ser mycket rogivande ut när de trots rusket sitter i jacuzzin i timtal o språkar! Jag och Micke ser till att bastun håller sig varm då planen är att vi när gänget är klara ska gå ut o stänga poolen för i år!

Vid 22.30 så har alla bytt om och samlat ihop sina grejer och den väntande taxin för gruppen vidare på nya äventyr! Alla vi som hjälpte till Kicki, Dennis, David, Jenny & Michael tackar för att ni var så fina gäster!

Jenny tog bilden strax innan hon hoppade ner till oss andra för förmodligen årets sista dopp i “storpoolen” då jag nu har stängt av värmen 😉

Kvällen avslutade vi med poolhäng och rejält med bastu ända till kl. 2 då man nog kända att det var hög tid att låta huvudet vila mot kudden!

Tack Bomansons & CO för ert besök och er glada anda! Hoppas vi ses igen!

//Hasse