Harrys el stormar fram!

Jag var en av åtta guider som var med och körde Harrys El:s årliga fisketävling. Så otroligt stark tradition och tuff personal får man leta efter. 40st var anmälda och då det utlovades stormvindar på över 26m/s så trodde vi guider att ganska många skulle ligga kvar på kudden hemma. Ack så fel vi hade! 37st tappra dök upp lite för kl.9 och började dra på sig flytoveraller. Efter lite pannkaka med tillhörande sup så delades lagen in bland oss guider. Det hölls en extra genomgång just med tanke på vädret och att alla skulle kunna känna sig säkra med att vi inte åkte ut på några stora öppna hav utan istället var begränsade till att ligga o trycka i läsidor så gott man kunde.

Jag hade äran att ha Kristian, Viktor, Hanna och Patrik med i båten. Redan innan lottningen hade vi guider valt ut några spots som startplatser så att inte flera båtar skulle åka till samma ställe och störa varandra. Mitt ställe har levererat väldigt ofta när jag varit ute kring Mariehamn och jag var glad att vi skulle få vara först på det stället. Efter 1 timme fiske var det klart att gäddorna var väldigt tröga, ett ynka litet hugg var det ända vi hade haft. Vi drog till nya platser och lirkade iväg betena samtidigt som man skulle hålla balansen.

Med en kvart var till lunchen så hade först Hanna ett rejält hugg bredvid båten och vi hade flera kontakter på samma ställe. Ingen gädda fram till lunch kändes tufft när vi steg in på Dinos för att inta lite mumsig fisksoppa. Det visade sig att de flesta hade haft riktigt tufft och det var inte bara i min båt det var noll till lunch. I en båt hade de enbart fått en gädda men den var över fyra kilo så de låg bra till i tävlingen 🙂

Vi hade långa diskusisoner om huruvida vi skulle bryta eller inte. Både guider och personalen från Harrys fick komma till tals och det slutade med att vi körde vidare men att några valde att stanna i land den lite kortare eftermiddagen vi planerade. Det som stack i ögonen var att Johan D:s båt hade åkt till vårt första stopp efter vi fiskat av det och haft tokbra fiske med 5 gäddor upp och 2 missade. Sjukt vad det kan svänga på kort tid på samma plats!

Patrik hann bara dra sitt andra kast när han räddade hela båten från nollan! En fin gröning på 2,4kg fick snabbt simma tillbaka. Där var hela vårt konto 1 gädda efter den klart mest utmanade guidningen jag haft som jag kan minnas, åtminstone fiskemässigt! Nästa år ska jag ta revanch och vara med och slåss i toppen!

Tack Patrik Lehtonen för att man får vara med och tack Harrys El för ert härliga gäng väljer att fiska med oss!

//Hasse