Tre gånger PB för Richard & CO

I fredags hade jag besök i båten av Richard Sköllersten, Peter Önnegren och Marcus Ahlvin. De hade bokat in en heldag fiske med mig, boende i stuga och fiske från egen båt på lördagen.

Vi började lite försiktigt första timmen och det skämtades att det säkert var Peter som inte är lika fiskefanatisk som de andra som skulle dra den största gäddan… Det börjar bra i alla fall för Peter drar direkt ett PB som löd på 83cm! Marcus o Richard skakar på huvudet…Alldeles bredvid båten smäller det snart till igen för Peter, nytt PB igen med en putsning på 2cm till 85cm!

Tack och lov så lossnar det lite grann för de andra i båten också men Peter står ohotad när vi närmar oss lunchtid vad gäller storlek. Från ingenstans så har ett lojt hugg med noll fight förvandlats till en kamp om att få upp Richards PB från djupet. Lite trix och slirspärrtjut i rullen så landar vi en 98cm på strax över fem kg! Grattis grabbar!

Vi stekte på en rejäl hög med pytt i panna på muurikan och åt oss riktigt mätta och belåtna innan vi styrde ut på vattnet igen. Medan vi åt så hade vinden börjat ta riktigt rejält och regnet började så småningom att piska ordentligt. Med den hårda vinden dog nästan fisket ut totalt och vi kämpade ända in i kaklet för att försöka få till nån fläck med mer än en huggvillig gädda. Det var en ganska svår dag men detta till trots så landade vi 16 gäddor och några abborrar!

Richard med sin första för dagen!

Tyvärr blåste grabbarnas andra fiskedag sönder, de var ut en kort sväng men insåg att 30m/s i de kraftigaste byarna klarar man inte i en 4,5m plastbåt. Ett klokt val tycker jag, det blir mera fiske nästa år istället!

Tack för en superskön dag! //Hasse