Göran och Tomas på återbesök

I våras var jag ut tillsammans med dessa grabbar och vi hade ett tokbra fiske med mycket fisk och flera lite större madamer. Nu hade de bokat in en hel helg med fiske där de först fiskade två dagar på egen hand och sedan sista dagen med mig.

När vi möter upp så konstaterar de att fisket varit lite trögt och att det varit lite knepigt att hitta på ordentligt aktiv fisk under fredagen och lördagen. Vi drar hur som helst iväg på en 20 minuters tur innan vi kommit till rätt fiskeområde. Efter ungefär en kvart så börjar det hugga, och hugga det gjorde det mycket men det var mycket svårt att få de hala rackarna att vilja sitta på hela vägen in. Vi fiskar supergrunt och det är häftigt att se hur det kommer en plog mot betet och så skummar det till när hugget kommer!

Göran sätter den första och andra gäddan innan Tomas öppnar upp med en pigshad. Vi fortsätter att ha massvis med kontakter men de är sjukt försiktiga i sina hugg och småtugg. Detta är en trend som visar sig hålla i sig under dagen till allas förtret…

Ett par dubbelhugg hade vi under dagen 🙂

Vi testar både lovart och läsidor och det tycks vara lite bättre där vattnet är lugnare trots att det inte är mycket vind. Vi kryssar på och det kommer fläckvis med kontakter och någon enstaka som vi lyckas landa. Lunchen kommer som en befrielse och den pepparrökta laxen sitter perfekt med lite chokladboll och kaffe efteråt.

Med ny energi så drar vi iväg till en mar och då hittar vi betydligt mer aktiv fisk. Trenden fortsätter dock med många missade hugg och vilda gäddor som sliter sig loss. Totalt landar vi lite över 20 gäddor under de timmar vi fiskar och nöjda efter tredagars fiskande styr vi hemåt för att gänget ska hinna byta om innan de ska iväg med färjan.

Det blev inga åländska bjässar denna gång men 22 upp och jag är övertygad att vi kommer att få se mera av de här två herrarna 🙂 Jag tackar för en härlig dag och önskar er ett fint skitfiske i SuperPikeOpen!

//Hasse