Familjen Sundström firar jämnt!

I helgen hade jag besök av Fredric, Henric och deras far Anders Sundström. De bokade ett helt resepaket av mig med färja, boende i stuga med båt samt en heldags guidning. Första fiskedagen kör vi med sikte på abborre. Dagen innan blåste det som sjutton men nu hade vädret vänt och det var över 20-grader varmt och vinden var alldeles perfekt för fiske.

Vid första stoppet tar det bara ett par kast innan Anders, som fyllt jämnt och fått denna resa i present av sina söner, drar sin första abborre! Anders har ett nytt litet bete, Shimano Bantam 18g, och det var verkligen dagens bete! Anders drar abborrar och gäddor och sönerna är överraskade och fäller härligt ironiska kommentarer 🙂

Fredric får plötsligt ett riktigt raggarhugg och hans lätta UL-spön får verkligen bekänna färg innan jag håvar in hans nya PB. 96cm och 5,04kg!

Vi fiskar oss vidare mellan nya platser, trots vi körde små beten för abborrar så var gäddorna verkligen på hugget och Anders drar 4 på rad medan grabbarna står och gapar i aktern på båten. Vi åker o äter lunch bestående av rökt lax med potatissallad och lite tartarsås. Alla är uppriktigt glada och nöjda över det fina fisket och pikarna haglade då familjen Sundström verkligen är tävlingsinriktad!

Grabbarna vaknar till efter lunch och knappar in på Anders fina antal, Henric är nästan ikapp när Fredric kommer i form och de ligger jämnt i antal länge. Efter lunch kör samtliga i båten med Shimano Bantam och det kommer fisk med jämna mellanrum. Inga stora stim med borrar ännu då det fortfarande var 13-15 grader i vattnet men de stod kringspridda tillsammans med gäddorna idag.

Anders växlar upp och går upp i 18 fiskar själv medan Henric och Fredric tillsammans fått ihop 27st. När vi summerar så har vi dragit 50 firrar varav 2/3 är abborrar. Anders flest, Henric största abborren på 38cm och 530g och Fredric en gädda på 5,04kg och 96cm. När jag pratade med gänget efteråt så var de supernöjda och gillade verkligen möjligheten att få köpa ett helt paket med allt från färjbiljetter, boende och fiskeguidning på en och samma gång!

Tusen tack för en härlig dag, hoppas vi ses igen!

//Hasse