Getadraget Anno 2023

Jag har sagt det förut, jag älskar att tävlingsfiska! All förväntan, planering, diskussioner, glädje, ångest och stress livar upp hela veckan inför Getadraget för mig, Dennis och kanske lite Kicki 🙂 . Jag har ju lyckats riktigt bra tidigare år och kan stoltsera med att ha knipit allt från första platsen till 5:e platsen samt några topp 10 till. De senaste åren har det dock varit så att vi stegat nedåt i listorna och från fjolårets 10 placering av 96 båtlag så landade vi i år på plats 23 av 88 lag.

Tänk vad glad man kan vara när man får en abborre trots man är på gäddtävling 🙂

Vi hade i år svurit i blod på att hålla vår planering, vi brukar i vanliga fall hålla oss till planen ungefär fram till kl 12 sedan brukar vi börja “friåka” och det har verkligen inte gett resultat på de senaste åren… Planen bestod i år att snabbt fiska oss igenom de gäddtätare områdena för att få ett fullt papper och sedan dra oss till “storgäddsställena” och nötfiska efter större fiskar. Vi lodade av ett ställe på morgonen innan och det såg lovande ut men på eftermiddagen när vi kom dit var det totalt söndergrumlat av den kraftiga vinden.

landscape photography of body of water smashing in the rocks
Photo by Darwis Alwan on Pexels.com

När startskottet gick och vi drog iväg i full fart så visade det sig att enbart ett lag till hade tänkt som oss. Skönt att kunna fiska lite i egen takt då man inte behöver trängas med massvis med andra båtar. Detta till trots så var vi ordentligt uppe i varv och åkte o försökte snabbkasta av de “bästa” ställena så de andra inte hann först på bollen. Vi drog snabbt 10 gäddor varav ingen nådde godkänt 58,5cm som längst… Efter 20-30 minuter så fann vi oss och började mer metodiskt fiska och när den andra båten drog iväg så lossnade det för oss och de tre första godkända kom upp!

Min största för dagen 70cm

Vinden tog i för kung o fosterland och elmotorn fick gå nästan konstant på 10:an för att hålla oss där vi ville, trots det så var det svårt att få betena dit vi ville då vinden styrde o ställde! Vi fiskade av ett par av våra riktiga hotspots där vi under åren fått 100+:are på tävlingen men i år kom det inte en enda fisk där :(. Vi följde planen och när vi fiskat klart spot nr 5 så har vi fyllt papperet med Kickis fina 75:a som tyvärr visade sig vara den sista godkända för dagen.

Kickis 75:a var största för dagen!

Vi tryckte i oss varsina kycklingwraps i farten medan vi förflyttade oss till spot 6 & 7. Första stället som vi fiskade av var som tidigare söndergrumlat och svårfiskat. Vår enda kontakt var på en McPike som fick sin nya fina paddel sönderrispad av en hungrig gädda.

Vi styrde upp mot vår sista plats med 2,5h kvar av tävlingen för att köra nötfiske. Det kryllade av båtar och vi såg gänget som var i ledning håva en riktigt fin gädda och stå med sträckta armar i båten precis efter vi kommit dit. Det var rejäl ruljans på båtar som kom och gick efter att ha tröttnat på stället. Vi höll oss där i 1,5h innan vårt tålamod tröt och vi ville känna lite ryck i spöna igen. Det enda vi lyckats fånga under den tiden var dagens minsta gädda som Dennis lyckades kroka 🙂

Sista timmen lade vi i lovart på ett klassiskt ställe där visserligen blåsten gjorde det svårfiskat men det gav resultat i fångad fisk men tyvärr ingen godkänd. Totalt landade vi 30 gäddor varav enbart 5st var godkända vilket gav oss en total längd på 327cm. Grattis till vinnarna MOTAX som med fina 444cm och en toppfisk på 110cm! Laget bestod av Jimmy Henriksson, Dan Sjölund, Tomas Nordin.

Vi lyckades slå famlijelaget med WJE (Pappa Elof, Brorsan Johan och Willhelm) men för första (och förhoppningsvis sista gången blev vi slagna av Team Hedenström med ynka 9cm, Grattis Ricard, Cristofer och Niklas njut i år medan ni kan 😀

Dagen innan getadraget hann jag med en halvdagsguidning för Mapa Fishingteam samt med tre timmar prefiske med Dennis där vi landade 15 fiskar varav flera större än vad vi fick under tävlingen…

En två kilos gädda från fredagens guidning!