Gänget från Köping drar bra med gäddor och abborrar!

Har gästats av många de senaste veckorna 🙂 En fredag kom Alex Tichelaar tillsammans med sina kompisar, Daniel, Robin, Thomas, Filip och Richard från Köping för en hel fiskedag. De hade hyrt ett hus i närheten av Mariehamn och hade myst framför en lägereld hela kvällen/natten innan.

Vi möter upp vid 9-tiden och packar båten samt styr ut mot första fiskehaket. Tar en kvart innan alla fått igång sina fiskespön som legat nedpackade i bilen och kasten börjar flyga allt längre! Daniel får första hugget och han drar ett mothugg så att hans pappas gamla kastpö går av. Detta till trots så lyckas han drilla in dagens första!

Jag ställer i ordning ett av mina spön och det tar inte länge innan han tar en till! Vi plockar några till och innan lunchen så har vi 5 st men enbart 3 av 6 har lyckats kroka på dem ända till båten. Detta kommer vara något av dagens och de kommande veckornas tema när ni läser mina kommande rapporter :).

Lunchen avnjuts med en grym Argentinsk Schnitzel som Leif på Bastö tillagat! Vi byter fiskehistorier och det serveras både kaffe och välsmakande Whiskey till de som vill ha. Mätta, utvilade och belåtna stegar vi ner till båten för nya äventyr. Nästan direkt efter första stoppet så drar vi fisk och eftermiddagen levererar 20st gäddor och Alex som är den sista som får fisk i båten drar en 420g abborre.

Richard är dagens gäddkung då han bänder in en fin 94cm på 4,94kg. Sista timmen vill gänget ha lite abborrar till förrätten och vi lyckas nästan direkt hitta på abborrarna, de var svårflörtade till en början. Man kunde se dem på ekolodet men de högg inte särskilt ofta. Tricket var att släppa draget vertikalt på dem då och enbart då så tog de. Vi hann med att få lagom många i sumpen för en förrätt innan vi var tvungna att styra hemåt.

Under dagen hade hela tre av gänget dra sina första spöfångade gäddor vilket helt klart gav mersmak! Hoppas vi ses igen!

//Hasse