Anki & CO på äventyr!

Jag hade för ett tag sedan förmånen att få köra fyra härliga damer. Anki Palin hade igen sytt ihop en dag med sina vänner Saara, Alexandra och Josse. Ifjol var första gången de var ut tillsammans och då var det ganska trögt fiske och ibland ganska kaosartat när linor trasslade och dragen flög lite varstans. Stor utveckling sedan fjolåret kan helt klart säga för de fiskade som om de aldrig gjort något annat denna dag!

Med solen i ögonen från vänster storfiskarna: Josse, Anki, Alexandra och Saara!

Det blåste på en hel del under dagen och vi försökte variera oss lite grann med att fiska ömsom i blåsten och ömsom i lä. Gäddorna visste nog inte riktigt vad de skulle göra för de högg visserligen med jämna mellanrum men de hade svårt att haka på hela vägen hem till båten. Fram till den tidiga lunchen så har vi enbart en gädda upp och det var (i år igen) Saara som lurade upp den!

Vi drog även idag till Bastö Bykrog för att smörja kråset, idag dukade Leif upp 5 olika tapas samt paella som allt var mumsigt! Vi tog kaffe eller Irish Coffee för den som ville ha och njöt av roliga diskussioner och berättelser!

Efter lunch och en lite längre förflyttning så kom fisket igång. Vi hade bytt till jiggar och siktade in oss på abborre men gäddorna var helt klart också sugna på de små godbitarna. Alexandra drar en första borre och Saara likaså. Plötsligt hörs ett rejält vrål och det är Anki som har sin första på väg upp, överlycklig landar hon sin första för dagen! Stämningen i båten blir på topp!

Josefin som ännu inte lyckats kroka på något fortsätter att byta beten, slipa på tekniken och plötsligt slår hon till med en borre och kort därefter dagens största gädda!

Vid halv fem tycker vi det räcker för dagen och god mat och trevligt häng hemma hos Dennis och Anki väntade för gänget! Tusen tack för en härlig dag, så kul att se hur både teknik, intresse och resultat förbättras från ett år till ett annat! //Hasse