Kompisfisket når nya rekord -100 gäddor!

Varje år under juli månad så samlar vi ihop ett gäng gamla vänner och fiskar, äter o dricker gott! I år var järngänget förutom jag, Dennis Palin, Jan Aalto, Kim Virtanen, Marcus Donning och Johan Donning. Vi har alla varit med tidigare och har blivit bättre på att fiska genom åren vilket resultatet för dagen klart visade!

Runt 9-tiden började vi fisket och dagen lovade gott då det inte många kast innan dagens första var landad. Vi hann med några till innan det var dags att åka iland för att plocka upp eftersläntrarna som fått vänta på butiken tills de fick köpa lite mellanöl 🙂 (I Finland säljs alkoholhaltiga drycker inte före kl. 09.00 på morgonen!).

Med full besättning så drog vi igång på allvar och Kim drog direkt tre på raken med sin Westin swim. Denna dag var första gången på länge som vädret var lite tjurigt. Det blåste på rätt ordentligt och det kom ömsom moln ömsom klarblå himmel, under eftermiddagen kom ett riktigt skyfall som hade vindbyar på upp till 19 m/s. Gäddorna verkade verkligen gilla väderomslaget för de högg i princip konstant. Fram till lunch hade vi 42st gäddor och ett helt gäng abborrar.

Till lunchen så åkte vi iväg en bit till Bastö Hotell & Konferens där Leif med “Crew” hade gjort i ordning ett gäng fantastiska Tapas som vi mumsade i oss och sköljde ned med valfri dryck! Vi satt ett bra tag o myste ute tillsammans med Leif och hans trogna kompanjon “Putt”, hans fina hund!

Proppmätta o nöjda drog vi iväg en lite längre flytt för att lura upp nya gäddor. Vädret var nu ännu hårdare och gäddorna ännu piggare. Vi drog så mycket gädda att det var trippel hugg och till och med quapdrupel hugg när det var som värst/bäst 😉 De allra flesta gäddorna krokades av utanför båten och simmade iväg pigga o glada. Under dagen var det enbart en gädda som blev så tokigt krokad att den inte klarade sig och den togs med hem för tillagning.

Dennis, Johan och jag har fight om antals poängen, Dennis och jag fick varsin 91cm gädda som störst men Dennis vägde in på 100g mer än min på 4,2kg.

Kl. 17.51 så drar vi gädda nummer 100 vilket leder till jubel i båten och ett kort konstaterande att det nog kanske räcker nu så vi kan ha möjlighet att slå detta någon gång om många år. Vårt tidigare rekord var på 94 gäddor under vår kompisdag men då fiskade vi ända till 23.30 innan vi gav oss 🙂

Efter nummer 100 så styrde vi båten hem till mig och vi startade bastun och grillen. Satte potatisgratängen i ugnen och lagade till en riktig brakmåltid med Åländska grillostar, oxfile, potatisgratäng, mumsiga viner! Efter ett par timmar med god mat och massvis med skratt så flyttade vi över till badavdelningen. Bastun hade hunnit bli nästan för varm och jag var i alla fall tvungen att ta korta bad för att sedan gå ut o svalka av mig i friska luften. Poolen användes friskt och vi hann även bubbla runt i jacuzzin en hel del innan klockan närmade sig midnatt och man fick börja tänka på refrängen.

Tack alla för en mycket härlig dag, vi vet att vi gör om det nästa år! //Hasse